1. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
2. The temperature dependence of dynamic viscosity for some vegetable oilsHelena Abramovič, Cveto Klofutar, 1998, izvirni znanstveni članek Ključne besede: olje, rastlinska olja, viskoznost, temperaturna odvisnost, oils, vegetable oils, viscosity, temperature dependence Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirjaSimona Urbančič, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: cvrtje, rastlinska olja, repično olje, sončnično olje, sojino olje, oksidacija maščob, antioksidanti, ekstrakti rožmarina, ocvrt krompirček, polarne spojine, malonaldehid, akrilamid, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 3,24 MB) |
4. Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih oljSaša Goričar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: rastlinska olja, oljčno olje, sezamovo olje, laneno olje, sončnično olje, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, antioksidacijski potencial, določanje antioksidantov, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, analizne metode, DPPH, HPLC, Folin-Ciocalteu metoda Celotno besedilo (datoteka, 2,08 MB) |
5. Prehranska kakovost neobičajnih olj na našem trguKaja Perme, 2017, magistrsko delo Ključne besede: olja, rastlinska olja, arašidovo olje, arganovo olje, olje črne kumine, gorčično olje, olje grozdnih pešk, inca inchi olje, kokosovo olje, konopljino olje, laneno olje, makovo olje, olje oljne ogrščice, orehovo olje, ričkovo olje, ghee maslo, prehranska kakovost, maščobnokislinska sestava, maščobne kisline, senzorične lastnosti, slovensko tržišče Celotno besedilo (datoteka, 2,21 MB) |
|
7. Vpliv izbranih biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj, določeno z rancimatomNina Šarič, 2019, diplomsko delo Ključne besede: biogeni amini, antioksidanti, rastlinska olja, laneno olje, sončnično olje, oksidacija, obstojnost, rancimat Celotno besedilo (datoteka, 3,50 MB) |
8. Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)Vojko Nikolič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: rastlinska olja, olje navadnega rička, totrovo olje, Camelina sativa, proste maščobne kisline, fenolne spojine, tokoferoli, oksidativna stabilnost, peroksidno število, p-anizidinska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 384,66 KB) |
9. Vpliv različnih olj na oksidacijsko stabilnost prepečencaKarmen Lukman, 2020, diplomsko delo Ključne besede: rastlinska olja, sončnično olje, olje oljne ogrščice, prepečenec, oksidacijska stabilnost, antioksidanti, rancimat, indukcijski čas, antioksidativna učinkovitost Celotno besedilo (datoteka, 1,71 MB) |
10. Razvoj in karakterizacija prenosljive merilne naprave za zajem transmisije in fluorescence rastlinskih oljPRIMOŽ REMC, 2022, magistrsko delo/naloga Ključne besede: prenosljiva merilna naprava za zajem transmisije in fluorescence rastlinskih olj, transmisija, fluorescenca, rastlinska olja, ekstra deviško oljčno olje, 3D tisk, metoda glavnih osi Celotno besedilo (datoteka, 6,72 MB) |