1. Učinkovitost razkužil na delovnih površinahUrška Ribič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, razkužila, mikrobiologija, rast mikroorganizmov, farmacevtska industrija, delovne površine, baktericidno delovanje, fungicidno delovanje, sporocidno delovanje, etanol, kvarterne amonijeve spojine, perocetna kislina, Staphylococcus aureues, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas cepacia, Bacillus subtilis, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis Celotno besedilo (datoteka, 818,09 KB) |
2. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
3. Vpliv okoljskih parametrov na rast plesni rodu Penicillium in tvorbo ohratoksina AMaja Vojković, 2008, diplomsko delo Ključne besede: plesni, Penicillium, Penicillium verrucosum, ekologija mikroorganizmov, vrednost aw, vrednost pH, temperatura, gojišča, gojišče YES, gojišče analog kruha, rast plesni, ohratoksin A, tvorba ohratoksina A Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
4. Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiaeKlemen Oketič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološka ekologija, rast mikroorganizmov, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, invazivnost kvasovk v gojišče, celokupni volumen rasti, invazivni volumen rasti, relativna invazivnost, okoljski dejavniki, temperatura rasti, pH, NaCl, K-sorbat, Na-benzoat, Na-bisulfit, CO2, pomanjkanje vira ogljika Celotno besedilo (datoteka, 5,13 MB) |
5. Preživetje sevov vrst Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus in Streptococcus thermophilus v simuliranih pogojih prebavilUrška Jelenko, 2009, diplomsko delo Ključne besede: probiotični mikroorganizmi, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, rast mikroorganizmov, simulirani prebavni sokovi, želodčni sok, koeficient inhibicije rasti, liofilizirane bakterije, prehranska dopolnila Celotno besedilo (datoteka, 371,83 KB) |
|
7. Opis reoloških lastnosti rabljenega gojišča mutante Bacillus subtilis PS 216Nina Juršič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: Bacillus subtilis, mutanta Bacillus subtilis, rast mikroorganizmov, gojišča, iztrošeno gojišče, reološke lastnosti, viskoznost gojišča, merjenje viskoznosti, zunajcelične polimerne snovi, EPS, PGA Celotno besedilo (datoteka, 2,43 MB) |
8. Vpliv slanosti na energetski metabolizem pri bakteriji Vibrio sp.Tjaša Danevčič, 2006, doktorska disertacija Ključne besede: bakterije, fiziologija mikroorganizmov, ekologija mikroorganizmov, metabolizem, dihalna veriga, slanost, rast, celična membrana Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
9. Antimikrobno delovanje izbranih nanodelcev na bakterije in gliveŠpela Lavrinc, 2010, diplomsko delo Ključne besede: fiziologija mikroorganizmov, rast mikroorganizmov, glive, bakterije, antimikrobno delovanje, nanodelci, Tio2, Cuo, Zno, koncentracija nanodelcev, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Staphylococcus epidermis, Candida albicans, Saccharomyces cerevisiae, Hartaea werneckii, Rhodotorula mucilaginosa Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
|