1. Vpliv sevov iz rodov Salmonella in Lactobacillus na raven izražanja interleukina 8 in proteina toplotnega stresa 70 v celicah Caco-2Sana Fajdiga, 2006, doktorska disertacija Ključne besede: črevesni epitel, celice Caco-2, Salmonella, vnetje, probiotiki, Lactobacillus, interleukin-8, protein toplotnega stresa 70, Hsp70, adhezija, invazija, transepitelna električna upornost Celotno besedilo (datoteka, 2,10 MB) |
2. Fermentacija koncentrirane sirotke z izbranimi laktobacili, osamljenimi iz črevesne sluznice prašičevNataša Vehar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: sirotka, laktobacili, probiotiki, črevesna mikroflora, prehrana živali, krma, prehranski dodatki Celotno besedilo (datoteka, 701,03 KB) |
3. Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslihSaša Rot, 2011, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, probiotične bakterije, blato odraslih, komercialni probiotični preparat, antibiotiki, osamitev laktobacilov, osamitev bifidobakterij, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, morfološke lastnosti, analiza RAPD sevov, vrstno specifični PCR Celotno besedilo (datoteka, 3,45 MB) |
4. Ugotavljanje deklariranih bakterij v probiotičnih prehranskih dopolnilih na slovenskem trguTjaša Sernel, 2011, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, probiotična prehranska dopolnila, probiotični izdelki, označevanje probiotičnih izdelkov, prisotnost probiotičnih bakterij, konvencionalne gojitvene metode, molekularno-biološke metode, izolacija DNA, PCR, sekvenciranje, ustreznost deklaracij Celotno besedilo (datoteka, 1,67 MB) |
5. Vpliv uživanja antibiotikov v kombinaciji s probiotičnim pripravkom na mikrobiološko sestavo blata odraslihMaja Primožič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, probiotične bakterije, probiotični izdelki, antibiotično zdravljenje, antibiotiki, blato odraslih, mikrobne združbe, bifidobakterije, molekularne metode, PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 1,83 MB) |
|
7. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Quantification of viable spray-dried potential probiotic lactobacilli using real-time PCRZorica T. Radulović, Nemanja Mirković, Bojana Bogovič Matijašić, Milica M. Petrušić, Tanja S. Petrović, Verica Manojlović, Viktor Nedović, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: mikrobiologija, lactobacili, probiotiki, PCR Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Okoljski dejavniki razvoja sladkorne bolezni tipa 1Katarina Valentinčič, 2021, diplomsko delo Ključne besede: avtoimunost, črevesna mikrobiota, epigenetika, imunski sistem, prehrana, preventiva, probiotiki, prebiotiki, sladkorna bolezen tipa 1, živčni sistem Celotno besedilo (datoteka, 729,31 KB) |
|