1. Navidezna prebavljivost surovih beljakovin in surovih maščob pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek telesnih maščobTina Trebušak, Tatjana Pirman, Simon Horvat, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: domače živali, prehrana živali, prehrana ljudi, zamaščenost, surove beljakovine, surove maščobe, prebavljivost, selekcija, maščevje, linije, laboratorijske miši Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Določitev stopnje prebavljivosti proteinov v izbranem izdelku Quorn␢ in piščančjem mesuUrša Lovše, 2020, diplomsko delo Ključne besede: piščančje meso, hranilna vrednost, nadomestki, mesni nadomestki, Quorn, prebavljivost, proteini, mikoproteini, analizne metode, metoda po Kjeldahlu Celotno besedilo (datoteka, 544,73 KB) |
3. Vpliv lanenega olja ter pšeničnih in ovsenih otrobov na prebavljivost in hitrost pasaže krme pri odstavljenih pujskihSašo Sever, 2016, magistrsko delo Ključne besede: prašičereja, prašiči, odstavljeni pujski, prehrana živali, vlaknine, olje, pasaža, prebavljivost Celotno besedilo (datoteka, 1,17 MB) |
4. Vpliv kostanjevega tanina na prebavljivost hranil pri rastočih prašičihUrška Vehovec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prašiči, tekači, prehrana živali, hranila, prebavljivost, kostanjev tanin, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 281,60 KB) |
5. Prebavljivost hranljivih snovi pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek maščevjaTina Trebušak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: prehrana živali, hranljive snovi, prebavljivost, linije, selekcija, maščevje, laboratorijske miši, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 540,97 KB) |
6. Vpliv taninskih izvlečkov iz lesa pravega kostanja in kebrača na hranilno vrednost sojinih tropinAndreja Lisjak, 2010, diplomsko delo Ključne besede: kostanjev tanin, prehrana živali, kebračo, sojine tropine, in vitro fermentacija, produkcija plina, hlapne maščobne kisline, predželodci, in vitro navidezna prebavljivost, in vitro navidezna razgradljivost, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 484,72 KB) |
7. Vpliv različnih vrst vlaknine na prebavljivost hranljivih snovi krme pri laboratorijskih podganahJasmina Lozej, 2006, diplomsko delo Ključne besede: živinoreja, krma, vlaknina, prebavljivost, prehrana živali, hranljive snovi, podgane, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 812,39 KB) |
|
9. Učinek dodane transglutaminaze na izboljšanje lastnosti biskvita s sojino mokoMark Kozamernik, 2022, magistrsko delo Ključne besede: biskvit, soja, Glycine max, sojina moka, prebavljivost, INFOGEST 2.0, beljakovine, maščobe, spermin, spermidin, antioksidanti, aroma, senzorične lastnosti, teksturne lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) |
10. Strukturne lastnosti, kemijska sestava in prebavljivost kruha z dodano sojoManca Ozvatič, 2022, magistrsko delo Ključne besede: soja, kruh, sojina moka, prebavljivost, beljakovine, maščobno kislinska sestava, teksturne lastnosti, senzorične lastnosti, antioksidativni potencial, prehranske vlaknine, poliamini, hlapne spojine Celotno besedilo (datoteka, 2,13 MB) |