1. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
4. Vpliv nekaterih naravnih prehranskih dodatkov na oksidacijski stres in histološko zgradbo prebavil pri kuncihTina Trebušak, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: kunci, prehrana živali, prehranski dodatki, oksidacijski stres, prebavila, histologija, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 1,68 MB) |
5. Otroške predstave o prehranjevanju in prebavilih ljudi, živali in rastlinJasna Jug, 2016, diplomsko delo Ključne besede: prehranjevanje, prebavila, prebavni sistem, človek, žival, rastlina, otroške predstave, konstruktivizem Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Izolacija in identifikacija metabolitov nitrendipina, famciklovirja, raloksifena in verapamila po koinkubaciji z izbranimi sevi mlečnokislinskih bakterijDamjan Žerjav, 2014, magistrsko delo Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, zdravilne učinkovine, prebavna mikrobiota, prebavila, metabolizem, probiotiki, laktobacili, Lactobacillus Celotno besedilo (datoteka, 1,96 MB) |
7. Odkrivanje doslej še neopisanih klamidij v živalskih gostiteljihJerica Mraz, 2006, diplomsko delo Ključne besede: klamidije, DNK, RNK, prebavila gostiteljev, molekularne tehnike, PCR, DGGE, kloniranje, sekvenciranje, Candidatus Rhabdochlamydia porcellionis Celotno besedilo (datoteka, 950,23 KB) |
8. Primerjava mikrobiote v blatu otrok s kronično vnetno črevesno boleznijo in funkcionalnimi motnjami prebavilMojca Magnay, 2016, magistrsko delo Ključne besede: črevesje, črevesne bolezni, kronične vnetne črevesne bolezni, ulcerozni kolitis, Crohnova bolezen, prebavila, motnje delovanja, črevesna mikrobiota, blato, otroci Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
9. Vpliv različnih antioksidantov na zdravje in histološko zgradbo prebavil pitovnih piščancev v pogojih vročinskega stresaManca Stegnar, 2020, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, vročinski stres, antioksidanti, prebavila, histološka zgradba, zdravje Celotno besedilo (datoteka, 3,18 MB) |
10. Vpliv sevov Lactobacillus gasseri LF221 in K7 na morfometrične parametre resic in sestavo mikrobne združbe tankega črevesja pri odstavljenih pujskihSimon Ražman, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prašiči, prehrana živali, krmni dodatki, probiotiki, prebavni trakt, prebavila, črevesne resice, mikroflora, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,79 MB) |