1 - 3 / 3 1 |
1. Prehranski vnos in metabolizem poliaminov Neja Frkal, 2019, diplomsko delo Ključne besede: biogeni amini, poliamini, spermidin, spermin, živila, bolezni, prehranski vnos, metabolizem, vpliv na zdravje |
2. Vpliv solnega stresa na pretvorbe poliaminov v mikrozelenjavi Ana Cimperman, 2021, magistrsko delo Ključne besede: mikrozelenjava, poliamini, eksogeni putrescin, solni stres, ekstrakcija, derivatizacija, kromatografske metode, tekočinska kromatografija visoke ločljivosti, HPLC |
3. Strukturne lastnosti, kemijska sestava in prebavljivost kruha z dodano sojo Manca Ozvatič, 2022, magistrsko delo Ključne besede: soja, kruh, sojina moka, prebavljivost, beljakovine, maščobno kislinska sestava, teksturne lastnosti, senzorične lastnosti, antioksidativni potencial, prehranske vlaknine, poliamini, hlapne spojine |