|
2. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu ListeriaTanja Rožman, 2007, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Listeria, Listeria monocytogenes, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 676,21 KB) |
3. Mehanizmi odpornosti bakterij Campylobacter jejuni in C. coli proti izbranim antibiotikomBlaž Medja, 2007, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, antibiotiki, mikrodilucijska metoda, PA[beta]N, membranske izlivne črpalke, mutacija na 23S rRNA Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
4. Vpliv inhibitorjev izlivnih črpalk na aktivnost makrolidnih antibiotikov proti bakterijam Campylobacter iz hrane, vode in kliničnih vzorcevMateja Ambrožič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, odpornost na antibiotike, eritromicin, azitromicin, klaritromicin, diritromicin, tilozin, inhibitorji membranskih izlivnih črpalk, PAßN, NMP Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
5. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 915,07 KB) |
6. Vpliv inhibitorjev izlivnih črpalk na aktivnost žolčnih soli proti bakterijam rodu CampylobacterJasna Kosmač, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, odpornost na žolčne soli, žolčne soli, natrijev deoksiholat, natrijev dodecil sulfat, inhibitorji membranskih izlivnih črpalk, PAßN, NMP Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |
7. Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičevTatjana Rojc, 2008, diplomsko delo Ključne besede: gotove jedi, sendviči, pakiranje sendvičev, embalažni materiali, čas skladiščenja, senzorične lastnosti, patogeni mikroorganizmi, mikrobiološka kakovost Celotno besedilo (datoteka, 737,79 KB) |
8. Kontaminacija živil z bakterijami vrste Staphylococcus aureusAna Anita Matić, 2010, diplomsko delo Ključne besede: živila, kontaminacija živil, patogeni mikroorganizmi, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, enterotoksini Celotno besedilo (datoteka, 412,01 KB) |
9. Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk za analizo mikrobioloških tveganj v klavnici perutnineVanja Uhan, 2011, diplomsko delo Ključne besede: nadzor nad živili, kritične kontrolne točke, HACCP, higiena živil, perutninsko meso, klavnice, patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, Salmonella, Listeria monocytogenes, Hygram Celotno besedilo (datoteka, 1,54 MB) |
10. Odpornost proti antibiotikom pri bakterijah Campylobacter jejuni in Campylobacter coli iz živil, okolja in bolnikovTjaša Kapel, 2012, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, kampilobakterioze, klasične metode odkrivanja, kontaminirane površinske vode, kontaminirano piščančje meso, prehranska veriga ljudi, antibiogram, odpornost proti antibiotikom Celotno besedilo (datoteka, 1,22 MB) |