1. Izgube pridelka pri spravilu treh poljščin z žetvenikomPrimož Šifrer, 2009, diplomsko delo Ključne besede: kmetijska mehanizacija, čistilne naprave, žetveniki, ječmen, pšenica, krmni grah, spravilo pridelka, izgube pridelka Celotno besedilo (datoteka, 23,82 MB) |
2. Sezonska dinamika žitnega strgača (Oulema spp.) in pravih listnih uši (Aphididae) na ozimni pšenici v ekološki pridelaviAnja Kraševec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski škodljivci, listne uši, Aphididae, žitni strgač, Oulema, sezonska dinamika, ozimna pšenica, ekološko kmetijstvo, Bloška planota Celotno besedilo (datoteka, 1,50 MB) |
3. Fiziološki odziv poljščin na spremenjene klimatske razmereOlga Novak, 2010, diplomsko delo Ključne besede: fiziologija rastlin, kmetijske rastline, ogljikov dioksid, koncentracija, fotosinteza, pšenica, koruza, pridelek, podnebne spremembe Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Vpliv različnih izvedb šob na škropilnici na kakovost nanosa fitofarmacevtskih sredstev pri ozimni pšenici (Triticum aestivum L.) in na krompirju (Solanum tuberosum L.)Anže Krašovec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: kmetijski stroji, škropilne šobe, škropilnice, ozimna pšenica, Triticum aestivum, krompir, Solanum tuberosum, fitofarmacevtska sredstva, pesticidi Celotno besedilo (datoteka, 4,53 MB) |
5. Razvojni krog in obseg poškodb žitnega strgača (Oulema spp., Coleoptera, Chrysomelidae) na ozimni pšenici v dveh sistemih pridelaveMojca Murko, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski škodljivci, žitni strgač, Oulema, sezonska dinamika, ozimna pšenica, hrošči, ličinke, jajčeca, razvojni krog, poškodbe rastlin, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 1,39 MB) |
|
7. Vpliv razkuževanja semena na gospodarsko pomembne lastnosti pšenice (Triticum aestivum L. var. aestivum) sorte 'Ficko'Maja Križnar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: žito, pšenica, ozimna pšenica, Triticum aestivum L. var. aestivum, gospodarsko pomembne lastnosti, semena, razkuževanje semen, setev, pridelek zrnja, bolezni rastlin, glivične bolezni, fungicidi, varstvo rastlin Celotno besedilo (datoteka, 1,75 MB) |
|
9. Degradation of rutin and polyphenols during the preparation of tartary buckwheat breadMaja Vogrinčič, Mária Timoracká, Silvia Melichacova, Alena Vollmannová, Ivan Kreft, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, tatarska ajda, pšenica, fagopyrum tataricum, triticum aestivum, bread, rutin, polifenoli, hplc, folin, dpph, tartary buckwheat, wheat, bread, baking rutin, quercetin, antioxidant activity, total polyphenols, dpph, folin, hplc Celotno besedilo (povezava drugam) |
|