1. Vrednotenje kakovosti žajblja (Salvia officinalis L.) iz naravnih rastiščVasja Progar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: zdravilne rastline, žajbelj, Salvia officinalis L., Salviae folium, evropska farmakopeja, naravna rastišča, naravne populacije, kakovost, eterična olja, primesi Celotno besedilo (datoteka, 2,43 MB) |
2. Učinkovitost okoljsko sprejemljivih snovi za zatiranje pisane stenice (Eurydema ventrale Kolenati, Heteroptera, Pentatomidae)Barbara Grubar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski škodljivci, pisana stenica, Eurydema ventrale, zatiranje škodljivcev, varstvo rastlin, okoljsko sprejemljive snovi, eterična olja, kafrovec, rožmarin, sivka, navadni gabez, vrtni ognjič, črni poper, integrirano varstvo rastlin, laboratorijske raziskave, neizbirni preizkusi, izbirni preizkusi Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
3. Vrednotenje pridelka in eteričnih olj v listih bazilike (Ocimum basilicum L.) pri dveh tehnologijah gojenjaJanja Bernik, 2010, diplomsko delo Ključne besede: bazilika, hidroponika, rastlinjaki, eterična olja, pridelek, kultivarji, Ocimum basilicum L. Celotno besedilo (datoteka, 952,72 KB) |
4. Vrednotenje kakovosti pelina (Artemisia absinthium L.)Urša Prah, 2011, diplomsko delo Ključne besede: zdravilne rastline, pelin, Artemisia absinthium, Absinthii herba, Evropska farmakopeja, naravna rastišča, absint, tujon, eterična olja, uporaba, učinkovine Celotno besedilo (datoteka, 879,33 KB) |
5. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
6. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih oljMaruša Lamut, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinska olja, oljčna olja, ekstra deviška oljčna olja, Olea europaea, metanolni ekstrakti, fenolne spojine, in vitro antioksidativna učinkovitost, in vivo antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 498,04 KB) |
|
8. Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega oljaTanja Potočnik, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sončnično olje, toplotna obdelava olja, cvrenje, naravni antioksidanti, trans maščobne kisline, polarne spojine, konjugirani dieni, ekstrakt rožmarina, lutein Celotno besedilo (datoteka, 689,11 KB) |
|
10. Primernost alternativnih olj za cvrtje živilNina Berglez, 2021, magistrsko delo Ključne besede: cvrtje, olja, mesne kroglice, maščobe, rastlinska olja, večkratno cvrtje, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti, točka dimljenja Celotno besedilo (datoteka, 3,41 MB) |