1 - 2 / 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjem Doris Kokalj, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: sadje, zelenjava, skladiščenje, valovna dolžina svetlobe, spekter svetlobe, obsevanje s svetlobo, poobiralno tretiranje, svetleče diode, bioaktivne spojine, barva, skupne fenolne spojine, flavonoidi, pigmenti, antociani, fenilalanin amonijak liaza, antioksidativni potencial, vsebnost askorbinske kisline |
2. Vpliv modre svetlobe na interakcijo plesni vrste Penicillum expansum z jabolkom na ravni proteoma Anja Rutar, 2022, magistrsko delo Ključne besede: jabolka, obsevanje z modro svetlobo, proteomika, LC-MS, interakcija gostitelj-patogen, obrambni mehanizmi, odziv na stres |