1. Specifični kot zasuka meduAnja Lepen, 2007, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, nektar, mana, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka, polarimetrična metoda, specifična električna prevodnost Celotno besedilo (datoteka, 672,41 KB) |
2. Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodamiKarmen Bat, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, pomarančni sok, jabolčni sok, grenivkin sok, ananasov sok, jabolčni nektar, grenivkin nektar, vsebnost sladkorjev, potvorbe, avtentičnost sokov, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava kisika, pulpa, sladkorji, etanol, voda, HPLC, IRMS, SNIF-NMR Celotno besedilo (datoteka, 1,13 MB) |
3. Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikihSuzana Povše, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, mango nektar, vsebnost sladkorja, vsebnost kisline, razvoj novih izdelkov, raziskave tržišča, fokusne skupine, senzorično testiranje, test preferenc, potrošniki, sprejemljivost pri potrošnikih Celotno besedilo (datoteka, 1,84 MB) |
4. Obogatitev pijač s prehransko vlakninoNina Petrovčič, 2019, diplomsko delo Ključne besede: prehranska vlaknina, NUTRIOSE®, gumi arabika, pijače, kava, pomarančni nektar, senzorična analiza, senzorične lastnosti, všečnost, potrošniki Celotno besedilo (datoteka, 1,03 MB) |
5. Vsebnost sladkorja v sadnih nektarjih in sadnih jogurtihUrša Skubic, 2019, diplomsko delo Ključne besede: sladkor, sadni nektarji, jabolčni nektar, sadni jogurti, borovničev jogurt, vsebnost sladkorjev, senzorične lastnosti, sladkost, kislost, potrošniki Celotno besedilo (datoteka, 679,77 KB) |
6. Vpliv tehnoloških postopkov na spremembe fenolnih spojin v sokovih in nektarjihKajetan Trošt, 2009, doktorska disertacija Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, stabilnost sokov, stabilnost nektarjev, borovnica, aronija, pomaranča, borovničev nektar, pomarančni sok, antioksidanti, fenolne spojine, polifenoli, antociani, flavanoli, fenolne kisline, antioksidativna učinkovitost, vitamin C, karotenoidi, HMF, skladiščenje soka, tehnološki postopki, pakiranje, embalažni materiali, steklo, karton, PET Celotno besedilo (datoteka, 1,55 MB) |
7. Prehajanje elementov iz tal preko rastlin v medPrimož Božnar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: med, nektar, zemlja, listje, cvetni prah, medovite rastline, vzorčenje nektarja, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektrometrija s popolnim odbojem, TXRF, rentgenska fluorescenčna spektrometrija, XRF, fizikalnokemijske lastnosti, električna prevodnost, vsebnost vode, prehajanje elementov Celotno besedilo (datoteka, 1,78 MB) |
8. Primerjava treh senzoričnih preskusov razlikovanja na primeru jabolčnega nektarjaMojca Kopinšek, 2022, magistrsko delo Ključne besede: senzorična analiza, potrošniki, preskusi razlikovanja, preskus triangel, preskus določanja stopnje razlike, preskus treh alternativ, test χ2, statistična moč, pristranost odziva, ocena velikosti učinka d', Thurstonovo modeliranje, jabolčni nektar Celotno besedilo (datoteka, 4,18 MB) |