1 - 2 / 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipka Sandra Potočnik, 2009, diplomsko delo Ključne besede: antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, polarnost topil, stopnja zrelosti, vitamin C, kvercetin, kamferol, naringenin, luteolin, krizin, apigenin, galangin, pinocembrin, elaginska kislina, šipek, Rosa canina |
2. Vpliv katehinov na delovanje enterotoksinov Evgen Benedik, 2010, diplomsko delo Ključne besede: enterotoksini, inaktivacija toksinov, proteini, denaturacija proteinov, stafilokokni enterotoksin B, SEB, goveji serumski albumin, BSA, polifenoli, katehini, hidroksicimetne kisline, flavonoidi, kavna kislina, p-kumarna kislina, rožmarinska kislina, epikatehin galat, epigalokatehin galat, epigalokatehin, kvercetin, kampferol, kampferol-3-glukozid, naringenin, UV-VIS spektrofotometrija, fluorimetrija, molekulsko modeliranje, docking, vgnezdenje |