Ključne besede: Tencel, kurkuma, žalbelj, naravne učinkovine, obloga za raneCelotno besedilo (datoteka, 798,58 KB)
Ključne besede: patogene bakterije, varnost živil, zaznavanje kvoruma, rastlinski inhibitorji, naravne učinkovine, inhibicija medcelične komunikacijeCelotno besedilo (datoteka, 1,03 MB)
Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, filmotvornost, odpornost proti antibiotikom, genotipizacija, PFGE, MLST, naravne protimikrobne učinkovine, Euodia ruticarpa, evokarpin, humane črevesne epitelne celice, mukus, bakteriofagi, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 3,49 MB)
Ključne besede: bakterijski biofilmi, tvorba biofilma, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, vrtni polž, Helix aspersa Müller, polžja slina, protimikrobne snovi, naravne učinkovineCelotno besedilo (datoteka, 2,32 MB)
Ključne besede: protibakterijske učinkovine, ionski kanalčki, napetostno odvisni natrijevi kanalčki, modulatorji, načrtovanje, sinteza, naravne spojine vodnice, kemijske knjižnice, rešetanje, morske spužve, Agelas, sekundarni metaboliti, oroidin, klatrodin, biološka aktivnost, vrednotenje, metoda vpete krpice membrane, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 37,88 MB)