1. Vrednotenje vnosa hranil pri študentih študija PrehranaSabina Kocijan, 2017, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, prehranske navade, prehransko stanje, študenti, prehrana študentov, energijske potrebe, energijska vrednost, dnevni vnos hranil, načrtovanje prehrane, prehranske smernice, spletno orodje OPKP, prehranski dnevnik Celotno besedilo (datoteka, 2,29 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Razvoj računalniškega modela za načrtovanje in vrednotenje obrokov v sistemu organizirane šolske prehrane v SlovenijiRok Poličnik, 2023, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana, otroci, mladostniki, šolska prehrana, šolska malica, šolsko kosilo, organiziran sistem šolske prehrane, prehranske smernice, načrtovanje obrokov, energijska vrednost, hranilna vrednost, računalniški model, programska oprema, kemijska analiza Celotno besedilo (datoteka, 9,78 MB) |
3. Hranilna vrednost kosil in njihova sprejemljivost pri predšolskih otrocihSara Grbavac, 2015, magistrsko delo Ključne besede: prehrana otrok, predšolski otroci, prehrana v vrtcu, prehranske navade, dnevni vnos hranljivih snovi, kemijska analiza, kemijska sestava, hranilna vrednost, energijski delež, načrtovanje prehrane, prehranske smernice, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 2,63 MB) |
4. Vrednotenje prehrane v vrtcu s kemijsko analizo in spletnim orodjemSendi Lešnjak, 2014, magistrsko delo Ključne besede: prehrana otrok, predšolski otroci, prehrana v vrtcu, prehranske navade, dnevni vnos hranljivih snovi, kemijska analiza, kemijska sestava, hranilna vrednost, energijski delež, načrtovanje prehrane, prehranske smernice, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 879,94 KB) |
5. Uporaba nutrigenomske analize pri načrtovanju prehrane v Termah KrkaBarbara Kramar, 2014, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, genetika, nutrigenomika, nutrigenomska analiza, genski polimorfizem, načrtovanje prehrane, debelost, jedilniki Celotno besedilo (datoteka, 1,53 MB) |
6. Izboljšanje kakovosti podatkov in vsebin Odprte platforme za klinično prehranoSimona Ribizel, 2020, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, načrtovanje prehrane, odprta platforma za klinično prehrano, spletno orodje OPKP, pravila za poimenovanje, klasifikacijski sistemi, FoodEx2 Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Vpliv z antioksidanti bogate prehrane v vrtcih na oksidativni stres pri zdravih otrocihMaja Berlic, 2024, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana, prehranske smernice, predšolski otroci, vrtčevski obroki, dnevni vnos živil, načrtovanje obrokov, organiziran sistem šolske prehrane, kemijska analiza, hranilna vrednost, antioksidanti, skupna antioksidativna kapaciteta, oksidativni stres Celotno besedilo (datoteka, 21,48 MB) |