1. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
2. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, diplomsko delo Ključne besede: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,17 MB) |
3. Vpliv vrste in koncentracije koloidov na aktivnost bakterijNataša Fajfar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: koloidi, minerali glin, kaolinit, bentonit, gojišča, mikroorganizmi, bakterije, Pseudoalteromonas, vezava hranil, pritrjanje bakterij, aktivnost bakterij, respiracija, rast bakterij Celotno besedilo (datoteka, 311,81 KB) |
4. Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0Špela Cerar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana športnikov, rokomet, telesni napori, energijske potrebe, vnos hranil, prehranski dodatki, vnos ogljikovih hidratov, makro hranila, mikro hranila, vitamini, minerali, računalniški program Prodi 5.0 Celotno besedilo (datoteka, 573,31 KB) |
5. Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: radič, Chicorium intybus L., antioksidanti, antioksidacijski potencial, polifenoli, maščobne kisline, vitamini, minerali, DPPH, HPLC, spektrofotometer, transpiracija, skladiščenje Celotno besedilo (datoteka, 650,77 KB) |
6. Vrednotenje varnosti dnevnih odmerkov cinka, magnezija, kalcija in železa v prehranskih dopolnilih, ki presegajo priporočene dnevne odmerkeLucija Pretnar, 2021, magistrsko delo/naloga Ključne besede: prehranska dopolnila, minerali, prehranske referenčne vrednosti, prekoračeni dnevni odmerki, varnost Celotno besedilo (datoteka, 2,87 MB) |
7. Smiselnost uporabe vitaminskih in mineralnih prehranskih dopolnil pri mladostnikihKatja Zdešar Kotnik, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: mladostniki, prehrana, prehranska dopolnila, vitamini, minerali, telesna dejavnost, športni klubi Celotno besedilo (datoteka, 2,91 MB) |
8. The physico-chemical properties of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruitsRajko Vidrih, Janez Hribar, Željko Prgomet, Nataša Poklar Ulrih, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, vitamin C, minerali, maščobne kisline, fenolne spojine, vlaknina Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Sestava in pretvorbe petole in solinskega blata v Sečoveljskih solinahNeli Glavaš, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: soline, Sečovljske soline, mikrobna preproga, petola, peloid, slanica, sol, solinsko blato, organske snovi, minerali, analizne metode, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 5,08 MB) |
|