|
2. Vpliv mešane fermentacije kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis na biosintezo aromatskih snoviJanez Kosel, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: kvasovke, vinske kavsovke, Saccharomyces cerevisiae, Dekkera bruxellensis, alkoholna fermentacija vina, mikrobne interakcije, aromatske spojine, biosinteza, hlapni fenoli, hidroksicimetove kisline, DNA mikromreže, membranski bioreaktor, PCR v realnem času, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 7,39 MB) |
3. Vloga interakcij med bakterijama iz rodov Salmonella in Bacillus pri tvorbi sekundarnih metabolitovAjla Tokalić, 2024, diplomsko delo Ključne besede: mikrobne interakcije, sekundarni metaboliti, Bacillus spp., Salmonella spp., biofilm, bakteriocin, kokultivacija Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
|
5. Identifikacija in karakterizacija gliv iz rodov Psychrophila in Articulospora, osamljenih z grenlandske črne ledene ploskvePatricija Majger, 2019, magistrsko delo Ključne besede: glive, mikrobne združbe, grenlandska črna ledena ploskev, Articulospora, Psychrophila, identifikacija, karakterizacija, interakcije gliv z algami Celotno besedilo (datoteka, 4,61 MB) |
6. Diverziteta in interakcije mikrobiote kriosfereLaura Perini, 2020, doktorsko delo/naloga Ključne besede: Arktika, Svalbard, Grenlandski ledeni pokrov, glive, bakterije, abundanca, pestrost, NGS, kulturomika, prihrofilne kvasovke, protimikrobna odpornost, hemolitična aktivnost, mikrobne interakcije, ledeniške alge Celotno besedilo (datoteka, 30,11 MB) |
7. Vpliv sorodstvenega razlikovanja med izolati Bacillus subtilis na interakcijo s patogeno bakterijo Salmonella enterica v biofilmuKatja Jensterle, 2022, magistrsko delo Ključne besede: mikrobne združbe, Bacillus subtilis, Salmonella enterica, sorodstveno razlikovanje, socialne interakcije, odpornost proti antibiotikom, biofilm, izrabljeno gojišče Celotno besedilo (datoteka, 1,58 MB) |
|