1. Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega meduNataša Lilek, 2008, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, lipov med, smrekov med, hojev med, gozdni med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična električna prevodnost, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 478,84 KB) |
2. Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovihNeža Nježič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, aktivnost vode, vsebnost vode, regresijski model, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med, med oljne repice Celotno besedilo (datoteka, 2,04 MB) |
3. Določanje vrstne značilnosti meduMaja Grešak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, lipov med, smrekov med, hojev med, kostanjev med, kemijska sestava, električna prevodnost, specifični kot zasuka, statistična analiza podatkov Celotno besedilo (datoteka, 936,52 KB) |
4. Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametreLidija Potočnik, 2009, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, cvetlični med, lipov med, kostanjev med, gozdni med, vsebnost vode, električna prevodnost, specifični kot zasuka, prolin, skupne beljakovine Celotno besedilo (datoteka, 1,06 MB) |
|
6. Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čajaAleksandra Švigelj, 2017, magistrsko delo Ključne besede: čaj, angleški čaj, hibiskusov čaj, metin čaj, med, gozdni med, lipov med, cvetlični med, fizikalno-kemijske metode, temperatura, fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalter, FRAP, DPPH Celotno besedilo (datoteka, 1,56 MB) |
7. Električne lastnosti nekaterih vrst slovenskega meduTine Horvat, 2016, diplomsko delo Ključne besede: slovenski med, električna prevodnost, dielektrične lastnosti, HPLC, refraktometrija, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, mineralne snovi, glukoza, fruktoza, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med Celotno besedilo (datoteka, 1,42 MB) |
8. Vpliv različnih vrst medu na proizvodnjo mediceRok Cerar, 2022, magistrsko delo Ključne besede: medica, medeno vino, alkoholna fermentacija, med, cvetlični med, kostanjev med, gozdni med, smrekov med, lipov med, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,40 MB) |