Ključne besede: alkoholna fermentacija, vinska kvasovka, probiotična kvasovka, Saccharomyces cerevisiae Lalvin EC-1118 (Lallemand), Saccharomyces boulardii (nom.nud.), interakcije med kvasovkami, signalne molekule, aromatični profilCelotno besedilo (datoteka, 2,87 MB)
Ključne besede: oksidativni stres, antioksidant, oksidant, in vivo antioksidativna učinkovitost, polifenoli, epigalokatehin galat, menadion, kultivabilnost, znotrajcelična oksidacija, oksidativne poškodbe lipidov, metabolna aktivnost, infrardeča spektroskopija, FTIR, kvasovkaCelotno besedilo (datoteka, 3,15 MB)
Ključne besede: abies alba, jelka, antioksidativno delovanje, kvasovka, Saccharomyces cerevisiaeCelotno besedilo (datoteka, 684,68 KB)
Ključne besede: kvasovka, Saccharomyces cerevisiae, CRISPR-Cas9 sistem, zamenjava alelov, gen MKT1, sev AWRI1631, sevBY4741, redčitvena linija, kofein, rapamicinCelotno besedilo (datoteka, 3,29 MB)
Ključne besede: humanizirana kvasovka, CRISPR/Cas9, alel, avtofagijaCelotno besedilo (datoteka, 4,26 MB)
Ključne besede: kvasovka, poligenske lastnosti, vzročne variante, lokus kvantitativne lastnosti, analiza X-QTLCelotno besedilo (datoteka, 6,96 MB)
Ključne besede: kvasovka, CRISPR-Cas9, indeli, SNP, sekvenciranje amplikonov, sekvenciranje genomovCelotno besedilo (datoteka, 5,63 MB)