1. Interakcije med vinsko in probiotično kvasovko med fermentacijo vina v membranskem fermentorju.Tjaša Močnik, 2018, magistrsko delo Ključne besede: alkoholna fermentacija, vinska kvasovka, probiotična kvasovka, Saccharomyces cerevisiae Lalvin EC-1118 (Lallemand), Saccharomyces boulardii (nom.nud.), interakcije med kvasovkami, signalne molekule, aromatični profil Celotno besedilo (datoteka, 2,87 MB) |
2. Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopijeLuka Svet, 2018, magistrsko delo Ključne besede: oksidativni stres, antioksidant, oksidant, in vivo antioksidativna učinkovitost, polifenoli, epigalokatehin galat, menadion, kultivabilnost, znotrajcelična oksidacija, oksidativne poškodbe lipidov, metabolna aktivnost, infrardeča spektroskopija, FTIR, kvasovka Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |
|
4. Vpliv alelov gena MKT1 na odpornost kvasovke Saccharomyces cerevisiae proti kofeinu in rapamicinuPeter Kogovšek, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: kvasovka, Saccharomyces cerevisiae, CRISPR-Cas9 sistem, zamenjava alelov, gen
MKT1, sev AWRI1631, sevBY4741, redčitvena linija, kofein, rapamicin Celotno besedilo (datoteka, 3,29 MB) |
|
|
|
|