1. Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamnaJanja Klanjčar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, vinski kamen, kalijev hidrogentartrat, KHT, stabilizacija vina, kristalizacija tartratov, indukcijski čas Celotno besedilo (datoteka, 792,92 KB) |
|
3. Kinetika izločanja vinskega kamnaSimona Mate, 2008, diplomsko delo Ključne besede: vino, vinski kamen, kalijev hidrogentartrat, stabilizacija vina, kristalizacija tartratov, indukcijski čas, modelne alkoholne raztopine, električna prevodnost Celotno besedilo (datoteka, 615,15 KB) |
|
5. Vpliv gretja in hlajenja na fazne prehode čokoladeTomaž Kopač, 2021, diplomsko delo Ključne besede: čokolada, fazni prehodi, polimorfna oblika, taljenje, temperatura taljenja, kristalizacija, diferenčna dinamična kalorimetrija Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
6. In-situ in laboratorijske preiskave historičnih maltNuša Černe, 2012, diplomsko delo Ključne besede: gradbeništvo, UNI, historične malte, karakterizacija, kulturna dediščina, 3D optična mikroskopija, neporušna metoda, kristalizacija soli, biodegradacija Celotno besedilo (datoteka, 4,05 MB) |
|
|
|
|