1. Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega siraMonika Banovšek, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mleko, surovo mleko, analiza mleka, skuta, kislinska koagulacija, sirišče himozin, encimska koagulacija, tekstura skute, senzorične lastnosti, kemijska analiza svežega sira Celotno besedilo (datoteka, 605,49 KB) |
2. Uporaba fizikalno-kemijskih postopkov za doseganje zahtevanih parametrov tehnoloških odpadnih voda pred priključevanjem na komunalni sistemSamo Miroševič, 2015, diplomsko delo Ključne besede: gradbeništvo, diplomska naloga, UNI, VKI, fizikalno-kemijsko čiščenje, koagulacija, flokulacija, adsorpcija, ionska izmenjava, membranska filtracija, oksidacijski postopki, BAT reference Celotno besedilo (datoteka, 4,35 MB) |
3. Predlog postopka čiščenja odpadne vode papirne in tekstilne industrije za doseganje zakonskih kriterijev za izpuste v kanalizacijoSara Sečnik, 2021, magistrsko delo/naloga Ključne besede: Čiščenje odpadne vode, papirna industrija, tekstilna industrija, MBR, ozonacija, koagulacija, lamelni usedalnik, aktivno oglje Celotno besedilo (datoteka, 2,00 MB) |
|
|
6. Predlog sanacije vodarne MrzlekTadej Cigut, 2015, diplomsko delo Ključne besede: gradbeništvo, diplomska naloga, UNI, VKI, pitna voda, tehnologije čiščenja voda, koagulacija, flokulacija, sedimentacija, filtracija, adsorpcija, membranska filtracija, dezinfekcija, Mrzlek, vodarna, sanacija Celotno besedilo (datoteka, 8,71 MB) |
7. Vpliv sirišča na kakovost sirovAnja Pušnik, 2017, magistrsko delo Ključne besede: mleko, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, tekoče sirišče, sirišče v prahu, koagulacija, tehnološki postopki, sir, edamec, fizikalno-kemijske analize, senzorične analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 3,40 MB) |
|
9. Skuta - mlečni izdelek iz skupine svežih sirovNina Justin, 2020, diplomsko delo Ključne besede: mlečni izdelki, sveži siri, skuta, tehnološki postopki, koagulacija, kislinska koagulacija, serumski proteini, podaljšanje obstojnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,13 MB) |
|