1. Vpliv protitočne mreže na obarvanost plodov jablane (Malus domestica Borkh.)Saša Horvat, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jabolka, rastlinske sorte, Malus domestica, zaščita pred točo, protitočna mreža, plodovi, obarvanost, antociani, klorofil, karotenoidi Celotno besedilo (datoteka, 730,80 KB) |
2. Vpliv marikulture na okoljeMetka Štrukelj, 2008, diplomsko delo Ključne besede: diplomske naloge, morje, marikulture, ribogojnice, onesnaževanje, Piranski zaliv, klorofil, feopigmenti, redox potencial, mikrofitobentos, akvakultura Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Biochemical response of grapevine variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to infection with grapevine yellows (Bois noir)Denis Rusjan, Heidi Halbwirth, Karl Stich, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vinska trta, bolezni rastlin, fitoplazma, vsebnost fenolov, bois noir, bakterijske bolezni, fitoplazma, trsna rumenica, klorofil, karotenoidi, organske kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Vpliv mikrocistinov in planktopeptina na rast in fotosintezo nekaterih fitoplanktonskih organizmovTina Eleršek, 2006, doktorska disertacija Ključne besede: mikrobiologija, cianobakterije, alge, Microcystis aeruginosa, Scenedesmus quadricauda, microcistini, planktopeptin, anabaenopeptin, klorofil a, fikocianini, in vivo fluorescenca, cianobakterijski cvet, biodiverziteta, alelopatija, ekologija mikroorganizmov Celotno besedilo (datoteka, 4,46 MB) |
6. Kvantitativno in kvalitativno določanje cianobakterij v vodnem telesu z uporabo svetlobe različnih valovnih dolžinTinkara Rozina, 2019, doktorsko delo/naloga Ključne besede: Cianobakterije, Microcystis aeruginosa, zelene alge, fluorescenca, klorofil a, fikocianin, cianotoksini, elektrokemijska oksidacija Celotno besedilo (datoteka, 4,73 MB) |
7. Pridelek in vsebnost tokoferola v lupini različnih sort solatnih kumar (Cucumis sativus L.), gojenih v poletnem in jesenskem obdobjuDenis Kogovšek, 2018, diplomsko delo Ključne besede: vrtnarstvo, kumare, Cucumis sativus, tokoferol, vitamin E, klorofil, karotenoidi, alfa karoten, betakaroten/ Celotno besedilo (datoteka, 2,96 MB) |
8. Razlike v morfoloških in kemijskih lastnostih ciklam (Cyclamen purpurascens Mill.)Neža Kermavnar, 2016, magistrsko delo Ključne besede: okrasne rastline, ciklame, Cyclamen purpurascens, morfološki parametri, klorofil, antociani, pigmenti, rastišča Celotno besedilo (datoteka, 1,23 MB) |
9. Vsebnost klorofila v listih koruze (Zea mays L.) nekaterih novih Lj-križancevKatarina Jerše, 2012, diplomsko delo Ključne besede: žito, koruza, Zea mays L., križanci, dialelno knrižanje, materine linije, očetne linije, klorofil, vsebnost Celotno besedilo (datoteka, 576,02 KB) |
10. Vpliv dušika na vsebnost antocianov in klorofila v plodovih jablane (Malus domestica Borkh.)Andrej Šuvak, 2013, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jablana, Malus domestica Borkh., dušik, klorofil, antociani, karotenoidi, Elstar, Zlati delišes, sorte, obarvanost plodov Celotno besedilo (datoteka, 1,08 MB) |