1. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
2. Analiza delovanja čistilnih naprav za odpadne vode pri planinskih kočahUrban Čepon, 2013, diplomsko delo Ključne besede: gradbeništvo, diplomska dela, UNI, VKI, čistilna naprava za odpadno vodo, čistilna naprava, planinske koče, zakonodaja, fiyikalno-kemijske meritve, kemijske analize Celotno besedilo (datoteka, 4,49 MB) |
3. Methanogenesis pathways in a stratified eutrophic alpine lake (Lake Bled, Slovenia)Ines Mandić-Mulec, Katja Gorenc, Marinka Gams Petrišič, Jadran Faganeli, Nives Ogrinc, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Blejsko jezero, sediment, metan, eutrofizacija, hipolimnion, kemijske analize, genetske analize, T-RFLP Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. PHARE interlaboratory studies in SloveniaGregor Muri, Alenka Gaberščik, 2002, strokovni članek Ključne besede: analizna kemija, analitska kemija, ekologija, laboratoriji, medlaboratorijske študije, kemijske analize, kvalitativna analiza, usposobljenost laboratorija za analizo, odpadne vode, določevanje težkih kovin, organski polutanti, države PHARE, interlaboratory studies, analytical quality assurance Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Vpliv različnih postopkov bistrenja grozdnega soka sorte malvazija na kakovost mladega vinaNeja Sepič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanje Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
6. Vpliv izbranih maščob in temperaturnega režima shranjevanja na kakovost kajzericeSonja Furlan, 2017, magistrsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kajzerica, maščobe, nasičene maščobe, nenasičene maščobe, polpečene kajzerice, skladiščenje, ohlajevanje, zmrzovanje, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,17 MB) |
7. Vpliv sirišča na kakovost sirovAnja Pušnik, 2017, magistrsko delo Ključne besede: mleko, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, tekoče sirišče, sirišče v prahu, koagulacija, tehnološki postopki, sir, edamec, fizikalno-kemijske analize, senzorične analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 3,40 MB) |
8. Adhezija bakterij vrst Listeria monocytogenes in Escherichia coli na zeleno solato (Lactuca sativa L.)Gašper Svetelj, 2017, magistrsko delo Ključne besede: patogene bakterije, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, adhezija bakterij, mikrobiota, zelena solata, Lactuca sativa L., kemijske analize, inokulacija, kontaminacija površin, izpiranje Celotno besedilo (datoteka, 2,27 MB) |
|
10. Analiza bakterijske združbe in sedimentov štirih nepovezanih jamskih sistemovNadja Robič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiologija, mikrobiološke analize, kraške jame, bakterijske združbe, sedimenti, Slovenija, jamska mikrobiologija, mikrobne združbe, fizikalno kemijske lastnosti okolja, ekstrakcija hranil iz tal, tipizacija mikrobnih združb, TRFLP, LH PCR Celotno besedilo (datoteka, 1,59 MB) |