1. Razlika med kupci trgovskih in proizvajalčevih blagovnih znamk kaveŠpela Turjan, 2006, diplomsko delo Ključne besede: notranja trgovina, nakup, odločanje, izbira, trženje, blagovne znamke, zadovoljstvo, lojalnost, brezalkoholne pijače, kava, tržne raziskave, analiza Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Analiza svetovnega trga kave in posebnosti trga kave v Evropski unijiFranci Bider, 2006, specialistično delo Ključne besede: svetovno gospodarstvo, svetovni trg, kava, karakteristike, trgovanje, ponudba, povpraševanje, EU, oblikovanje Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
5. Kromatografske in masno spektrometrične metode za karakterizacijo fenolnih spojin v ekstraktih japonskega dresnika (Fallopia japonica Houtt.) in drugih rastlinskih ekstraktihUrška Jug, 2021, doktorska disertacija Ključne besede: Polygonum cuspidatum, Fallopia japonica, propolis, kava, šipek, hibiskus, rožmarin, žajbelj, rdeči dren, fenolne kisline, flavonoidi, flavan-3-oli, proantocianidini, antrakinoni, HPTLC, HPTLC–MS, denzitometrija, (U)HPLC–MS, SEC-HPLC–UV, test DPPH, antioksidativno delovanje, izolacija fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 7,71 MB) |
6. Country-of-origin effect on coffee purchase by Italian consumersAlenka Cok, 2016, magistrsko delo Ključne besede: Italija, vedenje potrošnikov, nakup, odločanje, kava, poreklo blaga, raziskave, analiza, Italy, consumer behaviour, purchasing, decision making, coffee, country of origin, research, analysis Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Ekstrakcija kofeina iz različnih naravnih virov ter njegov učinek na izbrane škodljivceBarbara Gačnik, 2017, magistrsko delo Ključne besede: naravni pripravki, ekstrakcija, kofein, fenoli, črni čaj, zeleni čaj, mate čaj, Barcaffe kava, Nescafe, Deadwish kava, siva breskova uš, Myzus persicae S., koruzni žužek, Sitophilus zeamais Celotno besedilo (datoteka, 3,82 MB) |
8. Ocena vnosa akrilamida glede na prehranjevalne navade študentovNika Šepec, 2018, diplomsko delo Ključne besede: živila, akrilamid, vsebnost akrilamida, kemijske lastnosti, krompir, kruh, piškoti, vaflji, krekerji, kava, prehrana, študenti, prehranjevalne navade, ocena tveganja Celotno besedilo (datoteka, 1,01 MB) |
|
10. Antioksidanti v kavi iz Južne AmerikeMasha Cordin, 2018, diplomsko delo Ključne besede: kava, poreklo kave, priprava kave, dodatek mleka, količina vode, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH• Celotno besedilo (datoteka, 1,87 MB) |