Ključne besede: vino, modra frankinja, kakovost vina, maceracija, fenolne spojine, resveratrol, flavonoidi, neflavonoidi, antociani, kapsulacija, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativni potencial, vpliv na zdravjeCelotno besedilo (datoteka, 3,13 MB)
Ključne besede: propolis, vodotopni propolis, kapsulacija, sušenje, sušenje z razprševanjem, liofilizacija, fenolne spojine, arabski gumi, malodekstrini, antioksidativni potencial, mikroskopija, elektronski mikroskopCelotno besedilo (datoteka, 3,50 MB)
Ključne besede: probiotiki, bakterije, Lactobacillus plantarum, rast, gojišča, kapsulacija, pH želodca človeka, viabilnostCelotno besedilo (datoteka, 3,68 MB)
Ključne besede: živilsko inženirstvo, kapsulacija, mikrokapsule, granatno jabolko, Punica granatum L., rastlinski ekstrakti, alginat, pektin, fenolne spojine, antocianiniCelotno besedilo (datoteka, 4,02 MB)
Ključne besede: kapsulacija, mikrokapsulacija, dostavni sistemi, alginat, pektin, hitozan, liposomi, funkcionalna živila, rastlinski izvlečki, granatno jabolko (Punica granatum L.), fenolne spojine, katehin, epigalokatehin galatCelotno besedilo (datoteka, 11,73 MB)
Ključne besede: kapsulacija, askorbinska kislina, folna kislina, alginat, pektin, hidrogeli, mikrokapsule, ekstruzija curka tekočineCelotno besedilo (datoteka, 1,18 MB)