1. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 596,08 KB) |
2. Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sortKatarina Baša, 2008, diplomsko delo Ključne besede: škropljenje grozdja, zaščitna sredstva, mošt, rebula, kemijska sestava mošta, vinske kvasovke, hranilne snovi za kvasovke, alkoholna fermentacija, vino, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti, kakovost vina Celotno besedilo (datoteka, 601,55 KB) |
3. Kultura uživanja vina v SlovenijiMorana Lubaj, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, kultura uživanja vina, potrošniki, slovenski potrošniki, nakupovalne navade, trženje vin, trženjski splet, cena, tržne poti, trženjsko komuniciranje, kakovost vina, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 531,58 KB) |
4. Vpliv različnih tehnoloških postopkov na kakovost vina malvazijaKristina Kavčič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, Malvazija, tehnološki postopki, klasična pridelava, maceracija drozge, zorenje vina na drožeh, sur lie, kemijska sestava, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 849,07 KB) |
5. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizlingMatej Skoliber, 2011, diplomsko delo Ključne besede: belo vino, renski rizling, laški rizling, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, kakovost vina, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 993,75 KB) |
6. Ohranjanje sortne značilnosti odbranih klonov Sauvignona s tehnologijo zorenja vina na drožehBoštjan Cvetan, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vino, sauvignon, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, fine droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 1,40 MB) |
7. Vpliv dodanega resveratrola na antioksidativni potencial in senzorične lastnosti vina modra frankinjaRok Opara, 2017, magistrsko delo Ključne besede: vino, modra frankinja, kakovost vina, maceracija, fenolne spojine, resveratrol, flavonoidi, neflavonoidi, antociani, kapsulacija, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativni potencial, vpliv na zdravje Celotno besedilo (datoteka, 3,13 MB) |
8. Vpliv klonov in maceracije na nekatere fizikalno-kemijske parametre belih vin sauvignonVid Veble, Mojmir Wondra, Milica Kač, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vina, bela vina, sauvignon, kloni, kakovost vina, maceracija, fizikalno-kemijske lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Vpliv različnih postopkov bistrenja grozdnega soka sorte malvazija na kakovost mladega vinaNeja Sepič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanje Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
10. Ampelotehnični ukrepi za izboljšavo kakovosti grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Barbera' v Zgornji Vipavski doliniTilen Petrič, 2015, diplomsko delo Ključne besede: ampelotehnika, grozdje, vino, vinska trta, Vitis vinifera, Barbera, Zgornja Vipavska dolina, kakovost, analiza vina Celotno besedilo (datoteka, 1,22 MB) |