Ključne besede: patogene bakterije, listerije, Listeria monocytogenes, rožmarin, ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija, živila, mesni izdelki, razdeto meso, jetrna paštetaCelotno besedilo (datoteka, 797,22 KB)
Ključne besede: mesni izdelki, funkcionalna živila, razvoj novega izdelka, paštete, perutninska jetrna pašteta, živilski dodatki, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferolCelotno besedilo (datoteka, 961,62 KB)
Ključne besede: alkoholizem, biokemijski označevalci, zdravljenje alkohoilizma, alkoholna dehidrogenaza, polimorfizem genov, jetrna fibroza, analiza DNA, statistična analizaCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: mesni izdelki, paštete, jetrna pašteta, morska sol, nitritna sol, fosfati, zmanjševanje soli, barva, tekstura, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 572,56 KB)