1. Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizacijiMateja Strelec, 2006, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost D Celotno besedilo (datoteka, 764,98 KB) |
2. Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajlAnja Kinčič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, protimikrobno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, epigalokatehin galat, bakterijski koktajl, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti Celotno besedilo (datoteka, 908,50 KB) |
3. Protiglivna aktivnost izbranih rastlinskih izvlečkov, pripravljenih z ekstrakcijo s superkritičnim ogljikovim dioksidomDea Govc Pušnik, 2021, magistrsko delo Ključne besede: rastlinski izvlečki, ekstrakcija s superkritičnim ogljikovim dioksidom, glive, protiglivna učinkovitost, superkritična ekstrakcija, inhibicija rasti Celotno besedilo (datoteka, 3,04 MB) |
4. Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkovDejan Skodič, 2018, magistrsko delo Ključne besede: antioksidativno delovanje, protimikrobno delovanje, jogurt, cvetlični med, izvleček smrekovih vršičkov, modelni organizem, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, znotrajcelična oksidacija, mikroorganizmi, inhibicija rasti Celotno besedilo (datoteka, 3,04 MB) |
5. Medcelične interakcije bakterije Campylobacter jejuniKatarina Šimunović, 2020, doktorska disertacija Ključne besede: Campylobacter jejuni, bakterijske interakcije, celično signaliziranje, sorodstvena diskriminacija, Bacillus subtilis, adhezija, invazija INT407, inhibicija rasti, gibljivost Celotno besedilo (datoteka, 3,99 MB) |
6. Vpliv mešanice izbranih protirakavih zdravil na cianobakterijo Synechococcus leopoliensisMaša Korošec, 2016, magistrsko delo Ključne besede: cianobakterije, Synechococcus leopoliensis, protirakava zdravila, 5-fluorouracil, imatinib mezilat, etopozid, toksičnost, inhibicija rasti, model neodvisnega delovanja, model seštevka koncentracij Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
7. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih izvlečkov in vitro in v izbranih živilihSaša Piskernik, 2016, doktorska disertacija Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sok Celotno besedilo (datoteka, 2,78 MB) |
8. Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesuTeja Gorenc, 2015, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, EGKG, bakterijski koktail, protimikrobna aktivnost, inhibicija rasti, mleto meso, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,08 MB) |
|