1. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisaAnita Kuraja, 2009, diplomsko delo Ključne besede: propolis, izvlečki propolisa, fenolne spojine, kvercetin, in vitro/antioksidativna učinkovitost, in vivo, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 792,10 KB) |
2. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih oljMaruša Lamut, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinska olja, oljčna olja, ekstra deviška oljčna olja, Olea europaea, metanolni ekstrakti, fenolne spojine, in vitro antioksidativna učinkovitost, in vivo antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 498,04 KB) |
3. Vpliv estrov kavne kisline na znotrajcelično redoks stanje kvasovke Saccharomyces cerevisiaeRok Poglajen, 2018, magistrsko delo Ključne besede: estri kavne kisline, metilni ester kavne kisline, etilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, fenetilni ester kavne kisline, fenolne spojine, in vivo antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 1,92 MB) |
4. Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopijeLuka Svet, 2018, magistrsko delo Ključne besede: oksidativni stres, antioksidant, oksidant, in vivo antioksidativna učinkovitost, polifenoli, epigalokatehin galat, menadion, kultivabilnost, znotrajcelična oksidacija, oksidativne poškodbe lipidov, metabolna aktivnost, infrardeča spektroskopija, FTIR, kvasovka Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |
5. Vpliv načina pridelave na antioksidativno učinkovitost zelenjavePetra Vogrinčič, 2018, magistrsko delo Ključne besede: zelenjava, paradižnik, paprika, solata, ekološka pridelava, integrirana pridelava hidroponska pridelava, skladiščenje, antioksidativna učinkovitost in vivo, antioksidativna učinkovitost in vitro, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,54 MB) |
6. Proteinski in fenolni profil izvlečkov listov sveže in izsušene rastline Ramonda nathaliae in njihovo antioksidativno delovanjeAna Velikonja, 2011, diplomsko delo Ključne besede: proteomika, proteinski profil, fenolni profil, odziv na sušni stres, na izsušitev tolerantne rastline, Ramonda nathaliae Panč. et. Petrov., rastlinski izvlečki, antioksidativna učinkovitost, in vitro metode, in vivo metode, Saccharomyces cerevisiae, znotrajcelična oksidacija, celična metabolna aktivnost, lipidna peroksidacija Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
7. In vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisaTanja Petelinc, 2010, diplomsko delo Ključne besede: propolis, izvlečki propolisa, fenolne spojine, kavna kislina, p-kumarna kislina, ferulna kislina, fenetilni ester kavne kisline, in vivo, antioksidativna učinkovitost, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, proteom, proteinski profil, dvodimenzionalna gelska elektroforeza, izoelektrično fokusiranje, SDS poliakrilamidna gelska elektroforeza Celotno besedilo (datoteka, 2,07 MB) |
8. Antioksidativno delovanje in inhibicija α-amilaze z ekstrakti tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica)Dejan Gavrić, 2021, magistrsko delo Ključne besede: dresnik, Fallopia, rastlinski ekstrakt, antioksidativna učinkovitost, in vitro, antidiabetično delovanje, α-amilaza, presnovni sindrom, diabetes mellitus, oksidativni stres, in vivo, znotrajcelična oksidacija, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 2,41 MB) |