1. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
2. Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sortKatarina Baša, 2008, diplomsko delo Ključne besede: škropljenje grozdja, zaščitna sredstva, mošt, rebula, kemijska sestava mošta, vinske kvasovke, hranilne snovi za kvasovke, alkoholna fermentacija, vino, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti, kakovost vina Celotno besedilo (datoteka, 601,55 KB) |
|
4. A case study of sewage discharge in the shallow coastal area of the Adriatic Sea (Gulf of Trieste)Patricija Mozetič, Vlado Malačič, Valentina Turk, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: morje, Severni Jadran, evtrofikacija, efluenti, fekalne odplake, TRIX, Jadransko morje, hranilne snovi, fitoplankton, fekalni koliformi, bakterioplankton, Tržaški zaliv, odpadne vode, onesnaževanje, nutrienti, MBP-Piran, obalno morje, Adriatic Sea, eutrophication, faecal coliforms, Gulf of Trieste, bacterioplankton, shallow waters, nutrients, phytoplankton, microbial foodweb, sewage, submarine outfalls Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Degradation of the Adriatic medusa Aurelia sp. by ambient bacteriaTinkara Tinta, Alenka Malej, Maja Kos Kramar, Valentina Turk, 2010, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: meduze, morje, hranilne snovi, bakterioplankton, numerično modeliranje, dekompozicija, Aurelia, množično pojavljanje Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Recurrence of bloom-forming scyphomedusae: wavelet analysis of a 200-year time seriesTjaša Kogovšek, Branko Bogunović, Alenka Malej, 2010, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: zooplankton, makrozooplankton, morje, nutrienti, meduze, hranilne snovi, bakterioplankton, numerično modeliranje, časovne vrste, Aurelia, Pelagia, Chrysaora, Cotylorhiza, množično pojavljanje Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Seasonal dynamics of the bacterial community in correlation with different environmental factors in the Gulf of Trieste (northern Adriatic)Tinkara Tinta, Valentina Turk, 2010, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: morje, abstrakti, bakterijska produkcija, bakterije, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, struktura bakterijske populacije, severni Jadran Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. The degradation of different Schypozoan jellyfish species by the ambient bacterial communityValentina Turk, 2010, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: morje, referati, kemijska analiza, kemijska sestava, bakterijska degradacija, bakterijski razpad, meduze, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, struktura bakterijske populacije, severni Jadran Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Variability of photosynthetic parameters in a shallow temperate coastal area (Gulf of Trieste, Adriatic Sea)Iva Talaber, Patricija Mozetič, 2010, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: morje, referati, fotosinteza, fitoplankton, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, okoljski dejavniki, severni Jadran, Adriatic Sea, coastal waters, phytoplankton, primary production Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Assessment of the ecological status of the Northern Adriatic coastal waters: testing and adapting two phytoplankton indicesJanja Francé, Patricija Mozetič, 2010, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: morje, referati, fotosinteza, fitoplankton, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, okoljski dejavniki, WFD, eutrofikacija, severni Jadran, Adriatic Sea, phytoplankton, monitoring, bio-indicators, coastal waters Celotno besedilo (povezava drugam) |