1. Vrednotenje prehrane v Domu za ostarele PolzelaRenata Selčan, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana starostnikov, starostniki, dom za starejše občane, prehrana v domu za starejše občane, dnevni vnos hranil, hranilna vrednost, energijska vrednost, makrohranila, mikrohranila Celotno besedilo (datoteka, 439,65 KB) |
2. Prehranske navade starostnikov in kakovost jedi v domu za starejše občaneMonika Logar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana starostnikov, starostniki, dom za starejše občane, dnevni vnos hranil, hranilna vrednost, energijska vrednost, energijska gostota, sol, senzorične analize Celotno besedilo (datoteka, 620,16 KB) |
3. Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehraneKatja Lovrenčič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana delavcev, družbena prehrana, populacijske skupine, tople malice, vnos hranil, hranilna vrednost, energijska vrednost, kemijska sestava Celotno besedilo (datoteka, 555,69 KB) |
4. Primeri dietnih jedilnikov za jesen in zimo pri otrocih in mladostnikihKatarina Okorn, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana otrok, prehrana mladostnikov, populacijske skupine, jedilniki, dnevni vnos hranil, energijska vrednost, hranilna vrednost, varovalna prehrana, brezglutenska dieta, dieta pri sladkorni bolezni, jedilniki za jesen in zimo Celotno besedilo (datoteka, 635,39 KB) |
5. Prehranska obravnava bolnikov s končno ledvično odpovedjoPetra Malavašič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, bolezni ledvic, dializni bolniki, dietna prehrana, končna ledvična odpoved, prehranska obravnava, hranilna vrednost, energijska vrednost, ocena prehranskega stanja Celotno besedilo (datoteka, 1,95 MB) |
6. Dietni jedilniki za otroke v bolnišniciJudita Slavič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana otrok, prehrana mladostnikov, populacijske skupine, jedilniki, dnevni vnos hranil, energijska vrednost, hranilna vrednost, varovalna prehrana, brezglutenska dieta, dieta pri sladkorni bolezni Celotno besedilo (datoteka, 585,61 KB) |
7. Pomen jajc v prehrani študentovKarmen Tisaj, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana študentov, potrošniki, jajca, uživanje jajc, hranilna vrednost jajc, obogatena jajca, holesterol, prehransko znanje Celotno besedilo (datoteka, 759,16 KB) |
8. Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljevPolona Žagar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: tradicionalne jedi, nacionalne jedi, sirovi štruklji, hranilna vrednost, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti, senzorično ocenjevanje, profiliranje arome Celotno besedilo (datoteka, 635,40 KB) |
9. Prehranska vrednost užitnih gobKatja Mrvar, 2021, diplomsko delo Ključne besede: užitne gobe, jesenski goban, lisičke, šampinjoni, dvotrosni kukmak, bukov ostrigar, prehranska vrednost, hranilna sestava, pepel, voda, beljakovine Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
10. Characterisation of selected hazelnut cultivars: phenology, growing and yielding capacity, market quality and nutraceutical valueAnita Solar, Franci Štampar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, leska, lešnik, hranilna vrednost, pridelek, fenoli, fenolne spojine, sorte, fenologija, fruit growing, corrylus avellana, cultivars, vegetative growth, phenols, phenolic compounds, nutraceutical values Celotno besedilo (povezava drugam) |