|
|
|
|
5. Beer-like gluten-free beverages fermented from buckwheat and quinoaMatjaž Deželak, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: celiac disease, gluten, gluten-free beverages, beer-like beverages, barley, buckwheat, quinoa, Saccharomyces pastorianus TUM 34/70, Saccharomyces cerevisiae TUM 177, Saccharomycodes ludwigii TUM SL17, sensory analysis, aroma compounds, karyotypes, protein profile, successive fermentation, amino acids, fermentable sugars, metal cations, brewing attributes, fatty acids, aldehydes, ketones, method validation Celotno besedilo (datoteka, 21,57 MB) |
6. Pomanjkanje mikrohranil pri bolnikih s celiakijoNeja Bremec, 2020, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, celiakija, gluten, brezglutenska prehrana, prehranska priporočila, dnevni vnos hranil, makrohranila, mikrohranila, vitamini, minerali Celotno besedilo (datoteka, 495,97 KB) |
|
8. Hranilna vrednost in všečnost izbranih brezglutenskih živilMonika Lesjak, 2018, diplomsko delo Ključne besede: celiakija, gluten, brezglutenska živila, pekovski izdelki, fini pekovski izdelki, označbe živil, hranilna vrednost, prehranski semafor, senzorična analiza, všečnost, 9-točkovna hedonska lestvica Celotno besedilo (datoteka, 1,36 MB) |
9. Oblikovanje in evalvacija prehranskega profila brezglutenskih živilAnja Gaber, 2016, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, brezglutenska prehrana, celiakija, gluten, brezglutenska živila, prehransko profiliranje, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
|