1. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Celotno besedilo (datoteka, 780,47 KB) |
2. Hidroliza saharoze pri proizvodnji koncentriranih sadnih izdelkovTomaž Plankar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: džemi, marmelade, jabolčna sadna kaša, dodajanje sladkorja, koncentriranje sadne kaše, hidroliza saharoze, HPLC, določanje sladkorjev, topna suha snov, saharoza, fruktoza, glukoza, jabolčna kislina, organske kisline Celotno besedilo (datoteka, 665,56 KB) |
3. Kapsulacija kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae v polisaharidne nosilceKatarina Maček, 2021, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, mikrokapsulacija, alkoholna fermentacija, stresni dejavniki, zaščita, visoke temperature, glukoza, etanol, izkoristek, polisaharidni nosilci, alginat, hitozan, pektin Celotno besedilo (datoteka, 4,45 MB) |
4. Izboljšava fizioloških lastnosti pivskih kvasovk z usmerjeno evolucijoPetra Šenica, 2021, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, proizvodnja piva, fermentacija piva, poraba sladkorjev, glukoza, maltoza, usmerjena evolucija, mutageneza, selekcijski pritisk Celotno besedilo (datoteka, 5,55 MB) |
|
6. Encimsko podprto beljenje tekstilijNina Špička, 2015, doktorska disertacija Ključne besede: bombaž, regenerirana bambusova vlakna, sojina proteinska vlakna, vlakna iz polimlečne kisline, razškrobljanje, izkuhavanje, encimi, pektinaze, glukoza oksidaze, arilesteraze, vodikov peroksid, peroksiocetna kislina, TAED Celotno besedilo (datoteka, 31,85 MB) |
7. Pridelava nizkoalkoholnega belega vina z dodatkom glukoza-oksidaze in katalazePija Goljevšček, 2024, magistrsko delo Ključne besede: nizkoalkoholno vino, brezalkoholno vino, encim, glukoza oksidaza, katalaza, zmanjšanje vsebnosti alkohola, senzorična analiza Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |
|
9. Dielektrične lastnosti vodnih raztopin nekaterih mono- in polisaharidovŠpela Gubenšek, 2017, magistrsko delo Ključne besede: fizikalna kemija, fizikalne lastnosti, električne lastnosti, specifična električna prevodnost, dielektrične lastnosti, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, ogljikovi hidrati, monosaharidi, dekstroza, glukoza, fruktoza, polisaharidi, inulin, vodne raztopine ogljikovih hidratov Celotno besedilo (datoteka, 2,00 MB) |
|