1. Izdelava in karakterizacija zamreženih premazov iz utekočinjenega topolovega lesaFranc Budija, 2010, doktorska disertacija Ključne besede: lesna biomasa, utekočinjenje, utekočinjen les, topolovina, dietilen glikol, glicerol, samozamreženje, premazi, karakterizacija, disertacije Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vinAna Miklavčič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: vino, liofilizacija vina, polifenoli, etanol, glicerol, antioksidacijski potencial, hlapne komponente, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 970,87 KB) |
|
4. Fiziološke in molekularno-biološke prilagoditve halofilne glive Wallemia ichthyophaga na življenje v okolju z visokimi koncentracijami soliJanja Zajc, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: glive, halofili, Wallemia, ekologija mikroorganizmov, genom, transkriptom, glicerol, Gpd, kationi, celična stena Celotno besedilo (datoteka, 20,77 MB) |
5. Vpliv dodatkov na kakovost toastaJernej Bajc, 2017, magistrsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, toast, aditivi, pekovski aditivi, glicerol, glukomanan, kalcijev laktat, maltodekstrin, modificirano mleko, hranilna vrednost, kakovost, staranje toasta, senzorične lastnosti, vodna aktivnost, tekstura Celotno besedilo (datoteka, 2,26 MB) |
|
7. Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacijeTatjana Vrščaj Vodošek, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: vino, mošt, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, starterska kultura, vinifikacija, chardonnay, malvazija, sauvignon, laški rizling, kemijska sestava, organske kisline, sladkorji, glicerol, višji alkoholi, hlapne spojine, aminokisline, kvasovke, oddajanje CO2 Celotno besedilo (datoteka, 5,03 MB) |
|
|