1. Načrtovanje in izgradnja relacijske podatkovne baze za funkcionalna živilaSimona Juvan, Tomaž Bartol, Bojana Boh Podgornik, 2005, izvirni znanstveni članek Ključne besede: funkcionalna živila, relacijske baze, bibliografske podatkovne zbirke, načrtovanje, zbiranje podatkov, obdelava podatkov, klasifikacija, znanstvena informatika, bibliometrija, prehrana ljudi, zdrava hrana, preprečevanje bolezni, biološko aktivne snovi, functional foods, relational databases, bibliographic databases, planing, design, data collection, data processing, classification, documentation, information science, bibliometrics, scientometrics, human nutrtion, health foods, disease prevention, biologically active compounds Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Comparison of requirements for using health claims on foods in the European Union, the USA, Canada, and Australia/New ZealandAnita Kušar, Katja Žmitek, Liisa Lähteenmäki, Monique Raats, Igor Pravst, 2021, pregledni znanstveni članek Ključne besede: food labeling, functional foods, health claims, regulation, substantiation Celotno besedilo (datoteka, 692,52 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Fortification of yogurt with fruits of Hottentot-fig (Carpobrotus edulis L.)Kim Bratkič, 2022, magistrsko delo Ključne besede: Carpobrotus edulis, bioactivity, halophyte plants, phenolics, yogurt, functional foods, physicochemical properties, nutritional properties Celotno besedilo (datoteka, 1,55 MB) |
4. Assessment of the use of food supplements by military personnelIgor Pravst, Živa Lavriša, Hristo Hristov, Maša Hribar, Sanja Krušič, Katja Žmitek, Anita Kušar, Katja Zdešar Kotnik, Petra Golja, Anja Čibej Andlovec, Larisa Pograjc, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: food supplements, dietary supplements, functional foods, nutrition, nutrient intakes, military, armed forces, sport nutrition Celotno besedilo (datoteka, 1,24 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Tomato pomace as a source of hydrocolloids for preparation of emulsionsAndrijana Kjiroska, 2024, magistrsko delo Ključne besede: tomato pomace, legumes, emulsion, hydrocolloids, dietary fibers, functional foods, vegetable spreads Celotno besedilo (datoteka, 2,76 MB) |
6. Health benefits and risks of fermented foods—the PIMENTO initiativeSmilja Todorovic, Diana Paveljšek, 2024, pregledni znanstveni članek Ključne besede: fermented foods, food characterization, food safety, functional claims, health benefits, health claims, mechanism of action, systematic review Celotno besedilo (datoteka, 580,24 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |