Ključne besede: sadjarstvo, črni ribez, Ribes nigrum, sladkorji, organske kisline, fenoli, zrelost plodov, metaboliti, antioksidanti, flavanoli, flavonoliCelotno besedilo (datoteka, 950,08 KB)
Ključne besede: antioksidanti, flavanoli, čaj, Camellia sinensis, matcha, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH•, TLCCelotno besedilo (datoteka, 2,36 MB)
Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, stabilnost sokov, stabilnost nektarjev, borovnica, aronija, pomaranča, borovničev nektar, pomarančni sok, antioksidanti, fenolne spojine, polifenoli, antociani, flavanoli, fenolne kisline, antioksidativna učinkovitost, vitamin C, karotenoidi, HMF, skladiščenje soka, tehnološki postopki, pakiranje, embalažni materiali, steklo, karton, PETCelotno besedilo (datoteka, 1,55 MB)