Ključne besede: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferiCelotno besedilo (datoteka, 700,37 KB)
Ključne besede: encimi, fiziologija rastlin, stres, suša, fižol, Phaseolus vulgaris, proteolitični encimi, aminopeptidaze, fenilalanin-aminopeptidaze, nativna elektroforeza, cimografijaCelotno besedilo (datoteka, 2,43 MB)
Ključne besede: presnovne motnje, fenilketonurija, fenilalanin, tirozin, metoda HPLC-UV, metoda HPLC-MS/MSCelotno besedilo (datoteka, 2,26 MB)
Ključne besede: aminal, N-heterociklični karben, butirilholinesteraza, fenilalaninCelotno besedilo (datoteka, 1,17 MB)
Ključne besede: sadje, zelenjava, skladiščenje, valovna dolžina svetlobe, spekter svetlobe, obsevanje s svetlobo, poobiralno tretiranje, svetleče diode, bioaktivne spojine, barva, skupne fenolne spojine, flavonoidi, pigmenti, antociani, fenilalanin amonijak liaza, antioksidativni potencial, vsebnost askorbinske kislineCelotno besedilo (datoteka, 20,63 MB) Gradivo ima več datotek! Več...