1. Vrednotenje kakovosti žajblja (Salvia officinalis L.) iz naravnih rastiščVasja Progar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: zdravilne rastline, žajbelj, Salvia officinalis L., Salviae folium, evropska farmakopeja, naravna rastišča, naravne populacije, kakovost, eterična olja, primesi Celotno besedilo (datoteka, 2,43 MB) |
2. Učinkovitost okoljsko sprejemljivih snovi za zatiranje pisane stenice (Eurydema ventrale Kolenati, Heteroptera, Pentatomidae)Barbara Grubar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski škodljivci, pisana stenica, Eurydema ventrale, zatiranje škodljivcev, varstvo rastlin, okoljsko sprejemljive snovi, eterična olja, kafrovec, rožmarin, sivka, navadni gabez, vrtni ognjič, črni poper, integrirano varstvo rastlin, laboratorijske raziskave, neizbirni preizkusi, izbirni preizkusi Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
3. Vrednotenje pridelka in eteričnih olj v listih bazilike (Ocimum basilicum L.) pri dveh tehnologijah gojenjaJanja Bernik, 2010, diplomsko delo Ključne besede: bazilika, hidroponika, rastlinjaki, eterična olja, pridelek, kultivarji, Ocimum basilicum L. Celotno besedilo (datoteka, 952,72 KB) |
4. Vrednotenje kakovosti pelina (Artemisia absinthium L.)Urša Prah, 2011, diplomsko delo Ključne besede: zdravilne rastline, pelin, Artemisia absinthium, Absinthii herba, Evropska farmakopeja, naravna rastišča, absint, tujon, eterična olja, uporaba, učinkovine Celotno besedilo (datoteka, 879,33 KB) |
|
|
|
|
9. Compounds of essential oils as markers of hop resistance (Humulus lupulus) to powdery mildew (Podosphaera macularis)Andreja Čerenak, Dragica Kralj, Branka Javornik, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hmelj, humulus lupulus, podosphaera macularis, hmeljeva pepelovka, odpornost, biokemični markerji, eterična olja Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Vpliv nekaterih tehnoloških parametrov na kakovost pridelanega žajblja (Salvia officinalis L.)Anita Kušar, Dea Baričevič, Alenka Zupančič, 2005, izvirni znanstveni članek Ključne besede: zdravilne rastline, žajbelj, salvia officinalis, tehnologija pridelovanja, kakovost, eterična olja, gnojenje, čas žetve, požetvena obdelava, Evropa Celotno besedilo (povezava drugam) |