Ključne besede: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovostCelotno besedilo (datoteka, 596,08 KB)
Ključne besede: vino, sauvignon, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, fine droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, senzorična kakovostCelotno besedilo (datoteka, 1,40 MB)
Ključne besede: droži, kruh z drožmi, Lactobacillus, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, aroma, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 614,26 KB)
Ključne besede: vino, bela vina, laški rizling, sauvignon, vinske droži, zorenje vina na drožeh, fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativni potencialCelotno besedilo (datoteka, 1,47 MB)