Ključne besede: vitamini, vodne raztopine, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, kovinski ioni, kinetika redukcijeCelotno besedilo (datoteka, 556,35 KB)
Ključne besede: vitamin C, askorbinska kislina, dimerna dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, tris(2-karboksietil) fosfin (TCEP), nastanek različnih zvrsti, hidratacijaCelotno besedilo (datoteka, 1,32 MB)
Ključne besede: zelje, pakiranje zelja, narezano zelje, embalažni materiali, modificirana atmosfera, L-askorbinska kislina, skupna L-askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, glutation, antioksidativna aktivnost, radikal DPPH, Folin-Ciocalteau reagentCelotno besedilo (datoteka, 2,56 MB)
Ključne besede: prehrana, prehrana vojakov, vojaška prehrana, celodnevni vojaški obroki, Slovenska vojska, antioksidativni potencial, vitamin C, vitamin E, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislinaCelotno besedilo (datoteka, 588,30 KB)
Ključne besede: skladiščenje zelenjave, zelje, narezano zelje, kontrolirana atmosfera, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, dihanjeCelotno besedilo (datoteka, 824,93 KB)
Ključne besede: pomarančni sok, neencimsko porjavenje, spermidin, putrescin, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, Maillardova reakcija, barvaCelotno besedilo (datoteka, 1,33 MB)