|
2. Ozaveščenost o nevarnostih pelinolistne ambrozije in pogostost senzibilizacije za alergene v vdihanem zraku pri izbranih skupinah ljudi v Brežiško-Krški kotliniLidija Štarkl, 2016, magistrsko delo Ključne besede: sanitarno inženirstvo, pelinolistna ambrozija, cvetni prah, alergije, alergološko testiranje, senzibilizacija, imunoterapija, aerobiologija Celotno besedilo (datoteka, 3,38 MB) |
3. Vsebnost sladkorjev in prehranske vlaknine v cvetnem prahu osmukancuTina Pucihar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: cvetni prah, osmukanec, kemijska sestava, sladkorji, prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, analizne metode, tekočinska kromatografija HILIC, encimsko gravimetrična metoda Celotno besedilo (datoteka, 2,38 MB) |
4. Antioksidativna učinkovitost in senzorična sprejemljivost medu z dodatkiTanja Janežič, 2018, diplomsko delo Ključne besede: med, med z dodatki, aditivi, propolis, cvetni prah, osmukanec, rdeča pesa, rumena pesa, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, flavonoidi, senzorična analiza, senzorična sprejemljivost Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
5. Biološka aktivnost in skladiščenje cvetnega prahu v celicah satja kranjske čebele (Apis mellifera carnica)Blaž Podrižnik, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: Apis mellifera carnica, medonosna čebela, čebelji kruhek, cvetni prah, med, celični profil, biološko aktivne snovi, fenolne spojine, glukonska kislina, mlečnokislinske bakterije, mlečna kislina, fermentacija, protibakterijsko delovanje, S. aureus Celotno besedilo (datoteka, 6,45 MB) |
6. Antioksidativni potencial cvetnega prahu osmukancaMarija Angelova, 2018, magistrsko delo Ključne besede: cvetni prah osmukanec, antioksidanti, antioksidativni potencial, fenolne spojine, flavonoidi, flavoni, flavanoni, shranjevanje, sušenje Celotno besedilo (datoteka, 2,24 MB) |
|
|
9. Fenolne spojine in antioksidativni potencial slovenskega cvetnega prahu osmukancaPetra Krebs, 2019, magistrsko delo Ključne besede: cvetni prah, osmukanec, fenolne spojine, flavonoidi, flavoni, flavonoli, antioksidativni potencial, vpliv topila, toplotna obdelava, skladiščenje Celotno besedilo (datoteka, 2,29 MB) |
10. Primerjava hranilne vrednosti in antioksidativne učinkovitosti cvetnega prahu osmukanca in izkopancaBorut Benko, 2019, magistrsko delo Ključne besede: cvetni prah, osmukanec, čebelji kruhek, izkopanec, hranilna vrednost, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, flavonoidi Celotno besedilo (datoteka, 2,12 MB) |