1. Parametri kakovosti zvrsti belega vina iz vinorodnega okoliša Goriška BrdaMiran Bužinel, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, kultivar Rebula, kultivar Zeleni sauvignon, kultivar Chardonnay, mošt, kemijska sestava mošta, predelava grozdja, zorenje na drožeh, mešanje vin, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 589,17 KB) |
2. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 596,08 KB) |
3. Prekmurska gibanica in vinoMarjeta Rogina, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prekmurska gibanica, gastronomija, kombiniranje jedi in pijač, slovenske nacionalne jedi, vino, sladki muškat, chardonnay, traminec, sivi pinot, laški rizling, sauvignon, kemijska sestava, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 630,25 KB) |
4. Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vinMatjaž Rihtaršič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, bela vina, malvazija, chardonnay, laški rizling, zorenje vina, stres, razmere skladiščenja, kemijska sestava vina Celotno besedilo (datoteka, 367,89 KB) |
5. Influence of crop load on yield and grape quality of cv. 'Chardonnay'Franc Čuš, 2004, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vinska trta, chardonnay, obremenitev, kardon, vzgojne oblike, kakovost grozdja, grapevine, crop load, cordon trellis, quality, grape quality, pruning, plant training, chemical composition, sugars, acids, carbohydrate content, climatic factors Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Senzorična analiza mladih belih vinLara Lunder, 2018, diplomsko delo Ključne besede: vino, mlado vino, malvazija, chardonnay, senzorična analiza, 20-točkovna Buxbaumova metoda, hedonsko ocenjevanje, CATA-metoda, hitro profiliranje Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) |
7. Vpliv klimatskih sprememb na pridelavo ter količino in kakovost grozdja in vina sorte Vitis vinifera 'Chardonnay'Mark Istenič, 2019, diplomsko delo Ključne besede: klimatske spremembe, Chardonnay, pridelava, vinogradništvo, ukrepi, količina, kakovost Celotno besedilo (datoteka, 1,81 MB) |
8. Senzorične preference Slovencev do vin sorte chardonnay različnega poreklaDejan Dimitrovski, 2019, magistrsko delo Ključne besede: vino, chardonnay, poreklo vina, senzorične lastnosti, potrošniki, socio-demografske značilnosti, nakupovalne navade, etnocentrizem, samozavest Celotno besedilo (datoteka, 770,71 KB) |
9. Namensko dvojno zorenje grozdja (DMR), ukrep za izboljšavo kakovosti grozdja in vina pri pridelavi penečega vinaGregor Simonič, 2015, magistrsko delo Ključne besede: grozdje, peneče vino, vinska trta, namensko dvojno zorenje, kakovost, fenoli, ampelotehnika, Chardonnay, Bela krajina Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
10. Pridelava grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Chardonnay' v Goriških brdihMaja Vidmar, 2016, diplomsko delo Ključne besede: vinska trta, Vitis vinifera, Chardonnay, Goriška brda, grozdje, vino, pridelava Celotno besedilo (datoteka, 1,13 MB) |