Ključne besede: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrijaCelotno besedilo (datoteka, 7,38 MB)
Ključne besede: bučno olje, bučna semena, policiklični aromatski ogljikovodiki, onesnaževala, praženjeCelotno besedilo (datoteka, 846,11 KB)
Ključne besede: buče, oljne buče, Cucurbita pepo L. var. oleifera, pridelava, bučno olje, bučna semena, ankete, SlovenijaCelotno besedilo (datoteka, 1,07 MB)
Ključne besede: jedilna olja, bučno olje, Cucurbita pepo L., deviško oljčno olje, analizne metode, HPLC, GC-MS, [delta]-5 steroli, [delta]-7 steroli, maščobne kisline, trans-maščobne kisline, stereospecifična analiza triacilglicerolov, vitamin E, alfa-tokomonoenol, gama-tokomonoenol, statistična analiza, drevo odločanja, pristnost olj, stopnja predelave bučnega oljaCelotno besedilo (datoteka, 10,34 MB)
Ključne besede: bučno olje, praženje semen, kakovostni parametri, oksidativna stabilnost, antioksidanti, slanostCelotno besedilo (datoteka, 2,58 MB)