|
|
3. Vsebnost skupnih fenolnih spojin v rženem sladuAna Glibota, 2017, diplomsko delo Ključne besede: slad, rž, Secale cereale L., ržen slad, priprava sladu, bioaktivne snovi, fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativni potencial Celotno besedilo (datoteka, 1,01 MB) |
4. Vpliv gojišča na rast glive Cordyceps militaris in njeni biološki učinki na kvasovko Saccharomyces cerevisiaePrimož Turnšek, 2019, magistrsko delo Ključne besede: glive, Cordyceps militaris, bioaktivne spojine, rast, gojišča, kordicepin, znotrajcelična raven ATP, znotrajcelična oksidacija, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 2,71 MB) |
5. Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjemDoris Kokalj, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: sadje, zelenjava, skladiščenje, valovna dolžina svetlobe, spekter svetlobe, obsevanje s svetlobo, poobiralno tretiranje, svetleče diode, bioaktivne spojine, barva, skupne fenolne spojine, flavonoidi, pigmenti, antociani, fenilalanin amonijak liaza, antioksidativni potencial, vsebnost askorbinske kisline Celotno besedilo (datoteka, 20,63 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Bioaktivne spojine v špargljih (Asparagus officinalis L.)Nika Markanovič, 2020, diplomsko delo Ključne besede: navadni špargelj, Asparagus officinalis L., bioaktivne spojine, fenolne spojine, saponini, antioksidanti, antioksidativni potencial Celotno besedilo (datoteka, 655,02 KB) |
7. Protibakterijska aktivnost v etanolnih ekstraktih izbranih antarktičnih morskih spuževGašper Strugar, 2014, magistrsko delo Ključne besede: antarktične morske spužve, Porifera, etanolni izvlečki, sekundarni metaboliti, bioaktivne spojine, protibakterijska učinkovitost, antibiotiki Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
8. Biološki učinki preparata gobe Cordyceps militarisNika Horvat, 2014, magistrsko delo Ključne besede: medicinske gobe, Cordyceps militaris, celična energijska metabolna aktivnost, znotrajcelična oksidacija, antioksidativna aktivnost, sproščanje CO2, proteomika, zdravilni učinki, bioaktivne spojine, kvasovke Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
9. Vpliv gnojenja in dodatne osvetlitve med rastjo užitnega tolščaka (Portulaca sativa L.) na vsebnost bioaktivnih komponentMaša Miculinić Trošt, 2016, magistrsko delo Ključne besede: navadni tolščak, Portulaca sativa L., bioaktivne snovi, pigmenti, fenolne spojine, maščobne kisline, antioksidativni potencial, tokoferol, svetilka, svetloba, LED, HPS, dodatek dušika Celotno besedilo (datoteka, 776,84 KB) |
10. Bioaktivne snovi v čemažu (Allium ursinum L.)Anže Stražar, 2020, diplomsko delo Ključne besede: čemaž, Allium ursinum, bioaktivne snovi, žveplove spojine, fenolne spojine, triterpenoidi, karotenoidi, klorofili Celotno besedilo (datoteka, 1,58 MB) |