Ključne besede: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravjeCelotno besedilo (datoteka, 1,21 MB)
Ključne besede: medicinske gobe, žvepleni lepoluknjičar, beta glukani, terapevtski učinki, vodotopni polisaharidi, ekstrakcijaCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: ječmen, ječmenova moka, beta-glukani iz žit, LDL holesterol, izolacija beta-glukanov, funkcionalna živilaCelotno besedilo (datoteka, 1,03 MB)
Ključne besede: beta-glukani, prehranska vlaknina, topna vlaknina, netopna vlaknina, ječmen, Hordeum vulgare, oves, Avena sativa, mletje, mlin na kamen, frakcionacija, funkcionalna živila, antioksidanti, antioksidativni potencialCelotno besedilo (datoteka, 2,93 MB)
Ključne besede: ječmen, ječmenova moka, [beta]-glukani, izolacija [beta]-glukanov, karakterizacija [beta]-glukanov, funkcionalna živila, aditivi, pijačeCelotno besedilo (datoteka, 1,08 MB)