Ključne besede: živilska mikrobiologija, Listeria monocytogenes, Listeria innocua, protimikrobne snovi, razkužila, kvartarne amonijeve spojine, benzalkonijev klorid, minimalna inhibitorna koncentracija, prilagoditev bakterij, razvoj odpornostCelotno besedilo (datoteka, 2,92 MB)
Ključne besede: Campylobacter jejuni, biofilm, izlivne črpalke, odpornost biofilma, mehanizem odpornosti biofilmskih celic, protimikrobne učinkovine, kraški šetraj, benzalkonijev kloridCelotno besedilo (datoteka, 1,11 MB)
Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter jejuni, bakterijska adhezija na abiotski površini, biofilmi, klavniški sevi, okoljski sevi, protimikrobno delovanje, kraški šetraj, Satureja montana, benzalkonijev kloridCelotno besedilo (datoteka, 2,37 MB)
Ključne besede: bakterijski biofilmi, Escherichia coli, tvorba biofilma, delovne površine, polistiren, metoda barvanja s kristal violetom, nerjaveče jeklo, inhibicija tvorbe biofilma, razkužila, benzalkonijev klorid, klorheksidin diacetat monohidratCelotno besedilo (datoteka, 1,64 MB)
Ključne besede: farmacevtske oblike, zdravila, zdravilne učinkovine, benzalkonijev klorid, vsebnost, določanje, analizne metode, analizne metode z vgrajeno kakovostjo, optimizacija, validacija, tekočinska kromatografija visoke ločljivosti, tekočinska kromatografija ultra visoke ločljivosti, eksperimentalni načrti, rosuvastatin, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 10,54 MB)
Ključne besede: razkužila, biocidi, antibiotiki, občutljivost, odpornost, triklosan, benzalkonijev klorid, klorheksidin diglukonat, natrijev hipoklorit, izopropanol, glutaraldehidCelotno besedilo (datoteka, 2,34 MB)