1. Vpliv vrste in koncentracije koloidov na aktivnost bakterijNataša Fajfar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: koloidi, minerali glin, kaolinit, bentonit, gojišča, mikroorganizmi, bakterije, Pseudoalteromonas, vezava hranil, pritrjanje bakterij, aktivnost bakterij, respiracija, rast bakterij Celotno besedilo (datoteka, 311,81 KB) |
2. Vpliv izbranih čistilnih sredstev na kemijsko sestavo in senzorično kakovost belih vinMojca Grobler, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vino, bela vina, sorta rebula, enološka sredstva, čiščenje vina, bentonit, kombinirana čistilna sredstva, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorična analiza Celotno besedilo (datoteka, 730,36 KB) |
3. Novel magnetic polymer/bentonite compositeBojana M. Marković, Ivan S. Stefanović, Aleksandra B. Nastasović, Zvjezdana P. Sandić, Ljiljana T. Suručić, Aleksandra Dapčević, Jasna V. Džunuzović, Zvonko Jagličić, Zorica M. Vuković, Vladimir Pavlović, Antonije E. Onjia, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: glicidil methacrilate, magnetni bentonit, amino-funkcionalizacija, sorpcija, glycidyl methacrylate, magnetic bentonite, amino-functionalization, sorption Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
5. Uporaba livarskega peska v sestavi asfaltnih zmesiMiran Brence, 2016, magistrsko delo Ključne besede: gradbeništvo, magistrska dela, livarski pesek, bentonit, odpornost na zgoščevanje, asfalt, sekundarna surovina, energija zbijanja Celotno besedilo (datoteka, 2,60 MB) |
|
7. Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vinTanja Jus, 2012, diplomsko delo Ključne besede: vino, bela vina, mošt, beljakovine, beljakovinska motnost, stabilizacija vina, čiščenje vina, enološka sredstva, bentonit, želatina Celotno besedilo (datoteka, 1,85 MB) |
|