1. The effect of freezing, frozen storage and thawing on the strawberry fruit compositionKristyna Šimkova, Mariana Cecilia Grohar, Massimiliano Pelacci, Robert Veberič, Jerneja Jakopič, Metka Hudina, 2024, izvirni znanstveni članek Ključne besede: anthocyanins, ascorbic acid, enzyme activity, freezing, phenolic compounds, strawberry Celotno besedilo (datoteka, 843,58 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Changes in the balance between ascorbic and dehydroascorbic acid during freezing and thawing in strawberry fruitKristyna Šimkova, Jerneja Jakopič, 2024, zaključena znanstvena zbirka raziskovalnih podatkov Ključne besede: Fragaria × ananassa, strawberry, ascorbic acid, dehydroascorbic acid, freezing, thawing Celotno besedilo (datoteka, 37,27 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Effect of high-dose intravenous vitamin C on postpartum oxidative stress in severe preeclampsiaMonika Korenč, Joško Osredkar, Ksenija Geršak, Kristina Kumer, Teja Fabjan, Saša Šterpin, Miha Lučovnik, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: ascorbic acid, oxidative stress, preeclampsia, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 1,67 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Physiological and biochemical responses of ungrafted and grafted bell pepper plants (Capsicum annuum L. var. grossum (L.) Sendtn.) grown under moderate salt stressNina Kacjan-Maršić, Petra Štolfa, Dominik Vodnik, Katarina Košmelj, Maja Mikulič Petkovšek, Bojka Kump, Rajko Vidrih, Doris Kokalj, Saša Piskernik, Blaž Ferjančič, Maja Dragutinović, Robert Veberič, Metka Hudina, Helena Šircelj, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: grafting, ascorbic acid, phenolics, NaCl, photosynthetic traits, proline, Capsicum annuum L. Celotno besedilo (datoteka, 748,80 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Phytochemical composition of red-fleshed apple cultivar ‘Baya Marisa’ compared to traditional, white-fleshed apple cultivar ‘Golden Delicious’Jan Juhart, Aljaž Medič, Robert Veberič, Metka Hudina, Jerneja Jakopič, Franci Štampar, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Malus domestica Borkh., sugars, biochemical compounds, ascorbic acid, phenolic compounds, anthocyanins, HPLC-MS identification, organic acids Celotno besedilo (datoteka, 726,20 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Simultaneous analysis of ascorbic and dehydroascorbic acid in fruit juice using HILIC chromatography coupled with mass spectrometryHassan Zia, Nadine Fischbach, Mikko Hofsommer, Ana Slatnar, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: HPLC–MS/MS, quality control, multifruit juice, fruit juices, ascorbic acid, dehydroascorbic acid, accuracy profile, validation Celotno besedilo (datoteka, 601,40 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Breeding of modern rose cultivars decreases the content of important biochemical compounds in rose hipsNina Kunc, Metka Hudina, Maja Mikulič Petkovšek, Gregor Osterc, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Rosa pendulina, Rosa spinosissima, Rosa galica, HPLC, axtraction, organic acids, ascorbic acid, carotenoids Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. The effect of freezing, frozen storage and thawing on the strawberry fruit compositionKristyna Šimkova, Mariana Cecilia Grohar, Massimiliano Pelacci, Robert Veberič, Metka Hudina, Jerneja Jakopič, 2024, zaključena znanstvena zbirka raziskovalnih podatkov Ključne besede: strawberry, freezing, anthocyanins, phenolic compounds, enzyme activity, ascorbic acid Celotno besedilo (datoteka, 49,77 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Comparing the impact of conventional and non-conventional processing technologies on water-soluble vitamins and color in fruit nectarsHassan Zia, Helen Murray, Mikko Hofsommer, Andrés Moreno Barreto, Dario Pavon-Vargas, Alema Puzović, Astrid Gędas, Sebastian Rincon, Manfred Gössinger, Ana Slatnar, 2024, zaključena znanstvena zbirka raziskovalnih podatkov Ključne besede: HPLC-MS/MS, ascorbic acid, dehydroascorbic acid, high-pressure processing, ohmic heating, pulse electric field, thermal processing, strawberry nectar Celotno besedilo (datoteka, 31,17 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Simultaneous analysis of ascorbic and dehydroascorbic acid in fruit juice using HILIC chromatography coupled with mass spectrometryHassan Zia, Nadine Fischbach, Mikko Hofsommer, Ana Slatnar, 2024, zaključena znanstvena zbirka raziskovalnih podatkov Ključne besede: HPLC–MS/MS, quality control, multifruit juice, ascorbic acid, dehydroascorbic acid, accuracy profile, validation Celotno besedilo (datoteka, 56,61 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |