1. Frakcionacija svinca in cinka ter vsebnost glomalina v tleh iz ŽerjavaTanja Struna, 2008, diplomsko delo Ključne besede: pedologija, tla, onesnaževanje tal, kemija tal, frakcionacija, sekvenčna ekstrakcija, sekvestracija, GRSP, težke kovine, svinec, Pb, cink, Zn, glomalin, biologija tal, arbuskularna mikoriza, Žerjav Celotno besedilo (datoteka, 478,96 KB) |
|
3. Pomen alternativnih metod razkuževanja tal za razvoj arbuskularne mikorize jagode (Fragaria x ananassa Duch.)Darinka Koron, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: jagode, Fragaria x ananassa, razkuževanje tal, biofumigacija, solarizacija, arbuskularna mikoriza, temni septirani endofiti, mikorizna kolonizacija, TTGE, rast, pridelek, pleveli, varstvo rastlin, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 2,35 MB) |
|
5. Uporaba koristnih mikroorganizmov v kmetijstvu za večjo odpornost rastlin na sušoNika Čuk, 2018, diplomsko delo Ključne besede: sušni stres, koristni mikroorganizmi, tla, rizosfera, ACC deaminaza, indol-3-ocetna kislina, arbuskularna mikoriza Celotno besedilo (datoteka, 1,18 MB) |
6. Kolonizacija korenin in karakterizacija glivnih endofitov pri izbranih drevesnih vrstah na onesnaženem območju ŽerjavaJure Mravlje, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: ektomikoriza, arbuskularna mikoriza, temni septirani endofiti, onesnaženo območje, prekomerne koncentracije kovin, PCR, Salix caprea, Betula pendula, Pinus sylvestris Celotno besedilo (datoteka, 2,26 MB) |
|
8. Pomen izbranih abiotskih in biotskih dejavnikov za mineralno prehrano vinske trte (Vitis vinifera) sorte "Refošk" iz dveh vinogradov v Slovenski IstriAna Žnidaršič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vinska trta, "Refošk", mineralna hranila, arbuskularna mikoriza, fotosintezni pigmenti, sladkorji, fenoli Celotno besedilo (datoteka, 749,68 KB) |
|
10. Biodiverziteta arbuskularnih mikoriznih gliv in izbranih skupin rizosfernih mikroorganizmov na naravnih izvirih CO [spodaj] 2Nataša Šibanc, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: biodiverziteta, biodiverziteta tal, ogljikov dioksid, CO2, povečana koncentracija, naravni izviri CO2, arbuskularna mikoriza, arheje, bakterije, kvasovke, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 72,29 MB) |