1. Vpliv protitočne mreže na obarvanost plodov jablane (Malus domestica Borkh.)Saša Horvat, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jabolka, rastlinske sorte, Malus domestica, zaščita pred točo, protitočna mreža, plodovi, obarvanost, antociani, klorofil, karotenoidi Celotno besedilo (datoteka, 730,80 KB) |
2. Določanje antocianov v venčnih listih cvetov različnih vrst sadnega drevjaVlasta Cunja, 2012, magistrsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jablane, hruške, breskve, cvetovi, antociani, antocianini, venčni listi, tekočinska kromatografija, masni spektrometer, barva cvetnih listov Celotno besedilo (datoteka, 312,68 KB) |
3. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
4. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Celotno besedilo (datoteka, 883,33 KB) |
5. Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vinKatja Dragovan, 2010, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, metliška črnina, portugalka, modra frankinja, enološka sredstva, antiokisidativni potencial, fenolne spojine, tanini, flavonoidi, antociani, barva vina Celotno besedilo (povezava drugam) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Vpliv dodanega resveratrola na antioksidativni potencial in senzorične lastnosti vina modra frankinjaRok Opara, 2017, magistrsko delo Ključne besede: vino, modra frankinja, kakovost vina, maceracija, fenolne spojine, resveratrol, flavonoidi, neflavonoidi, antociani, kapsulacija, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativni potencial, vpliv na zdravje Celotno besedilo (datoteka, 3,13 MB) |
7. Quality changes during ripening of plums (Prunus domestica L.)Valentina Usenik, Damijana Kastelec, Robert Veberič, Franci Štampar, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sliva, Prunus domestica, zorenje, sladkorji, fenolne spojine, fenoli, antociani Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Sweet cherry pomological and biochemical characteristics influenced by rootstockValentina Usenik, Nikita Fajt, Maja Mikulič Petkovšek, Ana Slatnar, Franci Štampar, Robert Veberič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, češnja, prunus avium, sladkorji, kisline, pridelek, teža plodov, antociani, polifenoli, cherries, organic acids, phenolics, anthocyanins, yield, fruit weight, firmness, soluble solids, titratable acidity Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Influence of foliar fertilization with P and K on chemical constituents of grapes cv. 'Cardinal'Ana Topalović, Ana Slatnar, Franci Štampar, Mirko Knežević, Robert Veberič, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antociani, flavans-3-oil, flavonoli, foliarno gnojenje, organske kisline, vitis vinifera, sladkorji, namizno grozdje Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Fruit quality of Redhaven and Royal Glory peach cultivars on seven different rootstocksPrimož Oražem, Franci Štampar, Metka Hudina, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antociani, breskev, podlage, rast, pridelek, prunus persica, flavans, flavonoli, foliarno gnojenje, organske kisline, sladkorji Celotno besedilo (povezava drugam) |