|
2. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, diplomsko delo Ključne besede: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
3. Arheje in antioksidantiPetra Terpinc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, biomasa, proteini, polifenolne spojine, proste-SH spojine, antioksidanti, antioksidativna aktivnost, Singleton-Rossi, DPPH, HPLC Celotno besedilo (datoteka, 754,53 KB) |
4. Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zeljuBarbara Ručman, 2008, diplomsko delo Ključne besede: zelje, pakiranje zelja, narezano zelje, embalažni materiali, modificirana atmosfera, L-askorbinska kislina, skupna L-askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, glutation, antioksidativna aktivnost, radikal DPPH, Folin-Ciocalteau reagent Celotno besedilo (datoteka, 2,56 MB) |
|
6. Antioksidativna učinkovitost ekstraktov fenolnih spojin iz pogač oljne ogrščice in lanuMarko Gorgiev, 2009, diplomsko delo Ključne besede: oljne pogače, oljna ogrščica, Brassica napus, lan, Linum usitatissimum, ekstrakti oljnih pogač, fenolne spojine, antioksidativna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 813,31 KB) |
7. Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipkaSandra Potočnik, 2009, diplomsko delo Ključne besede: antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, polarnost topil, stopnja zrelosti, vitamin C, kvercetin, kamferol, naringenin, luteolin, krizin, apigenin, galangin, pinocembrin, elaginska kislina, šipek, Rosa canina Celotno besedilo (datoteka, 2,04 MB) |
8. Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantovLaura Bertalanič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: antioksidanti, modelni antioksidanti, modelne raztopine, vina, fenolne spojine, polifenoli, antioksidativna aktivnost, DPPH, Folin-Ciocalteu Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) |
9. Antioksidativni učinek zunajceličnih izločkov kulture streptomicet (Streptomyces cinnamonensis in Streptomyces tsukubaensis)Marina Jeremić, 2012, diplomsko delo Ključne besede: fenolne spojine, flaviolin, antioksidativna aktivnost, sekundarni metaboliti, protimikrobne snovi, streptomicete, Streptomyces cinnamonensis, Streptomyces tsukubaensis, ekstrakcija na trdni fazi, SPE, HPLC Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |
10. Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanuJernej Kaiser, 2012, diplomsko delo Ključne besede: oljne pogače, bela gorjušica, Sinapsis alba L., lan, Linum usitatissimum, ekstrakti oljnih pogač, fenolne spojine, antioksidativna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 817,81 KB) |